U LINCU ZA OLIMPIJSKU LICENCU Sestre Jurković na Svjetskom veslačkom prvenstvu

Kategorija: Veslanje Kreirano: 24 Kolovoz 2019 Objavljeno: 24 Kolovoz 2019
Napisao/la Nenad Kosović

LINC – Treći najveći grada Austrije od nedjelje do nedjelje , od 25.kolovoza pa do 01.rujna biti će domaćin Svjetskog seniorskog prvenstva u veslanju.

U borbu za svjetska odličja,  ali možda ono još i važnije  i borbu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.g. Razlog je to da će se ovaj put na skup najboljih svjetskih veslačica i veslača naći do sada najveći broj veslačica i veslača, a među  njima i četiri posade iz Hrvatske.

Nama će  iznimno zanimljivo pak biti pratiti natjecanje u ženskom 'četvercu bez' u kojem će se u borbu za odlazak na Olimpijske igre naći i naše dvije Velolučanke  Josipa i Ivana Jurković. Zajedno sa Marcelom Miloševic i Brunom Milinović našim blizankama cilj je biti među osam najboljih,  što bi im viziralo  nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Neće to biti nimalo lako postići našim mladim djevojkama u društvu najboljih veslačica svijeta u toj disciplini.  U konkurenciji je ukupno 16 svjetskih posada koje imaju jednak icilj kao i naše djevojke. Kvalifikacijska utrka 'ženskog četvreca bez' u ovoj disciplini je sutra u nedjelju s početkom u 12.16 sati. Disciplina 'ženski četverca bez' biti će u Tokiju prvi put na programu, bilo bi lijepo kada bi Velolučanke Ivana i Josipa uz Marcelu i Bruno bile  i prve u povijesti koje bi predstavljale Hrvatsku u istoj.

Od ostalih hrvatskih posada još će nastupiti u samcu nastup Damir Martin, koji će pokušati

Braća Valent i Martin Sinković nastupiti će u dvojcu bez kormilara. Svjetski prvaci u disciplini dvojca bez kormilara braniti će naslov u Lincu i isto tako osigurati normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pored 'ženskog četverca bez' 'Lijepu našu' će na u Lincu  predstavljati još i 'ženski dvojac bez kormilara' , sestre  Žana i Izabela Krakić.

U muškoj konkurenciji  za hrvatsko veslanje u 'dvojcu bez kormilara' natjecat će se kao branitelji naslova braća Valent i Martin Sinković, te  Damir Martin u samcu koji će pokušati izboriti svoj drugi nastup na Olimpijskim igrama. Podsjetimo se na Olimpijskim igrama u Riju 2016 damir je osvojio srebrnu medalju. 

U' lakom samcu', koji je inače neolimpijska disciplina,  u Linzu će nastupiti i  Luka Radonić, koji je ove godine ostvario zapažene nastupe na regatama Svjetskog kupa.

Rekli smo natjecanja započinju sutra u nedjelju 25. kolovoza eliminacijskim utrkama dok su finala na rasporedu 31. kolovoza i 1. rujna.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724341