Iz povijesti sporta

MIRAKULI MUNDIJALA (7) Vuvuzele i prva španjolska titula... Ugriz 'El Pistolera' i 'sramota' za sva vremena Brazila protiv Njemačke

Kreirano: 12 Lipanj 2018
Objavljeno: 12 Lipanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

U četvrtak počinje smotra  svjetskog nogometa u Rusiji, a naš portal danas završava serijalom 'Mirakuli Mundijala' crticama sa dva zadnja održana Svjetska nogometna prvenstva koja održana u Južnoj Africi 2010.g. i u  Brazilu 2014.g.

Opširnije:MIRAKULI MUNDIJALA (7) Vuvuzele i prva španjolska titula... Ugriz 'El Pistolera' i 'sramota' za...
 

MIRAKULI MUNDIJALA (6) Vatrena bronca, 'cmok' u čelu za dobre vratarske obrane, Formulom 4R do titule...Crveni karton dodijelio tek nakon trećeg žutog!

Kreirano: 08 Lipanj 2018
Objavljeno: 08 Lipanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

Hrvatima svakako najdraže prvenstvo zbilo se na Evropskom kontinentu 1998.g.  Prvo sudjelovanje samostalne Hrvatske na SP-u i odmah dostignuće za anale ! Bronca!Legendarni 'Čiro' ,'trener svih trenera' odveo je Hrvatsku do postolja, a 'vatreni' su u polufinalu 'imali' i 'igrom' i rezultatom domaćina Francusku, vodili 1:0... 

Opširnije:MIRAKULI MUNDIJALA (6) Vatrena bronca, 'cmok' u čelu za dobre vratarske obrane, Formulom 4R do...
 

MIRAKULI MUNDIJALA (5) 'Božja ruka' i 'hola'... Znate li tko je na SP-a davao golove za dvije reprezentacije? U Grupi 4 tima sa 4 boda sa gol razlikom-nula! Dio treninga-spavanje s loptom!

Kreirano: 05 Lipanj 2018
Objavljeno: 05 Lipanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

Po redu 13. Svjetsko prvenstvo u nogometu još prije početka pratile su 'pegule'  baš u stilu tog broja ... Kolumbija je trebala biti domaćin  no ta južnoamerička zemlja upala je tada u tešku ekonomsku krizu, uz svakodnevne sukobe vladinih snaga i ljevičarskih gerilaca, te krvavim obračunima narkokartela i ije bila sposobna organizirati Mundijal.

Opširnije:MIRAKULI MUNDIJALA (5) 'Božja ruka' i 'hola'... Znate li tko je na SP-a davao golove za dvije...
 

MIRAKULI MUNDIJALA (4) Totalni nogomet Nizozemaca... Na dva u nizu SP-a čak 15 Hajdukovih nogometaša !!! Zašto je Luka Peruzović ostao bez rekorda? Tko je bio zadnji Hrvat sudac na SP-u?

Kreirano: 30 Svibanj 2018
Objavljeno: 30 Svibanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

Nakon Meksika i američkog kontinenta slijedeće 10.po redu Svjetsko prvenstvo vraćeno je u – Europu.  Domaćin je prvi put bila Zapadna Njemačka, odnosno Savezna Republika Njemačka koja je kao domaćin postala prvak svijeta pobijedivši u finalu Nizozemsku, dok je brončanu medalju osvojila Poljska

Opširnije:MIRAKULI MUNDIJALA (4) Totalni nogomet Nizozemaca... Na dva u nizu SP-a čak 15 Hajdukovih...
 

MIRAKULI MUNDIJALA (3) Prvi Hrvat golgeter SP-a ...Tko je prvi nogometaš sa pet nastupa na SP-u? Vratarska obrana stoljeća dogodila se - glavom!

Kreirano: 26 Svibanj 2018
Objavljeno: 26 Svibanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

Nakon Švedske slijedeće Svjetsko prvenstvo održano je četiri godine opet u Južnoj Americi. Domaćin je bio Čile gdje se drugi put u povijesti dogodilo da jedna reprezentacija obrani titulu. Nakon Italije uspjelo je to Brazilu koji je ufinalu bio bolji od Čehoslovačke 3:1, usprkos tome što su već na početku ostali bez velikog Pelea

Opširnije:MIRAKULI MUNDIJALA (3) Prvi Hrvat golgeter SP-a ...Tko je prvi nogometaš sa pet nastupa na SP-u?...
 

Stranica 1 od 14

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7731311