Korzika 2014.

Generalna skupština COJI-a : Igre 2015.g na Azorskom otočju...Novi sportovi nogomet i triatlon, Korčula domaćin 2020.g.!

Kategorija: Korzika 2014.
Kreirano: 07 Studeni 2014
Objavljeno: 07 Studeni 2014
Napisao/la Nenad Kosović

AJJACIO/KORČULA  –  U Ajacciu na Korzici održana je redovna Godišnja Skupština COJI-a Svjetske otočke organizacije čiji je  znamo  punopravni član i otok Korčula. Na istoj je u svojstvu jednog od Potpredsjednika  IO COJI-a  sudjelovao i  Dušan Kalogjera,  inače i Predsjednik Udruge 'Igre otoka' Korčula čiji su osnivači sve korčulanske općine.  

Opširnije:Generalna skupština COJI-a : Igre 2015.g na Azorskom otočju...Novi sportovi nogomet i triatlon,...
 

Na Korzici održane 18.Svjetske otočke igre

Kategorija: Korzika 2014.
Kreirano: 04 Srpanj 2014
Objavljeno: 04 Srpanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

AJJACIO – Mladi sportaši Korzike  ukupni su pobjednici 18.Svjetskih otočkih igara , koje su završene u Ajjacijui. 'Korzinakci' su osvojili  ukupno 51 bod i ponijeli naslov najboljih, ispred  Martinique (36),  Sicilije (32) , Sardinije (23), Azora  (23) i Elbe (11) , Krfa (8) i Malte. 

Opširnije:Na Korzici održane 18.Svjetske otočke igre
 

'Igre otoka svijeta 2014' - Ni Elba , ni Korzika već - Sardinija!

Kategorija: Korzika 2014.
Kreirano: 09 Travanj 2014
Objavljeno: 09 Travanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

AJJACIO/KORČULA  – Iz sjedišta COJI - a , Međunarodne otočke sportske  organizacije na adresu Udruge 'Igre otoka svijeta  Korčula ' stigla je službena informacija da će se ovogodišnje Svjetske otočke igre održati na Sardiniji. U razdoblju od 28. svibnja do 01.lipnja domaćin mladim otočkim sportašima svijeta biti i će grad Cagliari.

Opširnije:'Igre otoka svijeta 2014' - Ni Elba , ni Korzika već - Sardinija!
 

Konačna Odluka: Sportaši otoka Korčule ne idu na 17.Igre otoka svijeta!

Kategorija: Korzika 2014.
Kreirano: 09 Svibanj 2014
Objavljeno: 09 Svibanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA -  Dugo je' visilo 'i bilo 'na balanci', da bi se u protekli ponedjeljak konačno i  odlučilo … Nakon osam godina  uzastopnih nastupa ,  otok Korčula ove godine neće biti učesnik  Svjetskog skupa mladih otočkih sportaša  koje će se krajem svibnja održati na Korzici!

Opširnije:Konačna Odluka: Sportaši otoka Korčule ne idu na 17.Igre otoka svijeta!
 

Dušan Kalogjera opet izabran za Potpredsjednika COJI-a. Igre 2014. na Elbi ili Korzici

Kategorija: Korzika 2014.
Kreirano: 18 Veljača 2014
Objavljeno: 18 Veljača 2014
Napisao/la Nenad Kosović

AJACCIO -  U Ajacciju na Korzici održana je Izborna Skupština Međunarodne sportske Otočke organizacije (COJI) na kojoj su izabrani novi članovi Izvršni komitete , te Predsjednik i dva Potpredsjednika Skupštine. Predstavnik otoka Korčule u toj organizaciji Dušan Kalogjera drugi put za redom jednoglasno je izabran za Potpredsjednika Skupštine, zajedno sa predstavnikom Sicilije. Novi stari Predsjednik Skupštine je Korzikanac Pierre Santoni. 


Izvršni  odbor  COJI-a raspravljao je i problematici organizacije , odnosno održavanja ovogodišnjih Igara, koje bi  u svibnju ove godine trebale biti održane na talijanskom otoku Elbi.  Taj otok smješten u Tirenskom moru između 'talijanske' čizme' i Korzike ima problema u financiranju organizacije Igara , pa je još uvijek neizvjesno hoće li se tamo iste i održati .  U tom smislu  IO COJI–a donio je odluku da jedna njihova delegacija se u slijedećih mjesec dana posjeti Elbu, te  uz domaćine pokuša pronaći mogućnosti da se sportska natjecanja svjetskih otoka ipak održe na Elbi. Kao prva alternativa predložena je Korzika, koja je već četiri puta bila domaćina Igara, zadnji put prošle 2013.g .

Obzirom da svi otoci u organizaciji COJI pripadaju državama  Evropske unije, dogovoreno je da se Organizacija javi na natječaj za financiranje preko Fonda 'Erasmus' iz programa EU , kako bi se pojedinim otocima-domaćinima olakšala organizacija Igara u budućnosti. Što se našeg otoka tiče, bez obzira na to hoće li domaćini ovogodišnjih igara biti Elba ili Korzika korčulanski sportaši na igre bi putovali jeftinijim načinom, dakle autobusom, odnosno  brodom, kako je od prije i planirano - rekao nam je Kalogjera, dodajući da bi Odluka o domaćinu ovogodišnjih Igara trebalo donijeti u slijedeći mjesec do mjesec i pol dana.                                  

  Također je istaknuo da je nedavno posjetio i Pomoćnika Ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petra Skansija, s kojim je razgovarao o mogućnostima pomoći za financiranje odlaska korčulanskih mladih sportaša na Igre. Skansi je tom prigodom sugerirao Udruzi 'Igre otoka svijeta' , čiji je Dušan Kalogjera inače Predsjednik, da se prijavi  na neke od Natječaja predviđene za takve svrhe .

 

 
.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas