ŽRNOVSKI GALIJOTI OPET NERETVU KROTILI Gusari iz Komina pobjednici 22.Maratona lađa

Kategorija: Veslanje Kreirano: 10 Kolovoz 2019 Objavljeno: 10 Kolovoz 2019
Napisao/la Nenad Kosović

METKOVIĆ/PLOČE –  Lađari 'Gusara'  iz Komina pobjednici su ovogodišnjeg 22. Maratona lađi na Neretvi.  Kominski lađari  tako su već  po 7.put osvojili Veliki  štit Kneza Domogaja i potvrdili titulu najuspješnijih lađara ovog natjecanja .U dosadašnjih 22 Maratona  imaju ukupno osvojenih 14 medalja   - sedam zlata , pet srebra i dvije bronce.

Na ovogodišnjem 'Maratonu' lađari 'Stabline' bili su drugi, dok 'je Crni put'  treći.

Za nas je pak vijest da su nakon nekoliko godina pauze na  Maratonu lađa na Neretvi sudjelovali i -  Žrnovski galijoti. Doduše nisu imali svoju lađu , već su tri žrnovska 'galijota' Lovro Šteka, Filip Zekan i James 'Jimmy' Curać bili članovi lađarske momčadi Udruge lađara Primorsko-goranske županije.  Među 28 lađa koje su se danas našle na stratu ispod mosta u Metkoviću njihova je lađa  zauzela 24.mjesto.

' Obzirom koliko i kako smo trenirali , te da nismo sudjelovali u prethodnom natjecanju u Opuzenu za startna mjesta morali startati iz zadnjeg reda mi smo zadovoljni. Prije prolaza Crne rijeke pretekli smo dvije lađe , 'Mlinište' i 'Jerkovac' , a na  cilju nam je'Sveti Vid' utekao za dužinu lađe' , izvijesti nas je nakon natjecanja Jimmy Curać i dodajući da četvrti ' žrnovskigalijot' Tonči Borovac  nije mogao sudjelovati zbog radnih obaveza. 

Također je dodao...

' Nadam se da ćemo slijedeću  23.Maraton opet okupiti kompletnu momčad Žrnovskih galijota' vratiti se na Neretvu i stazu uspjeha'.

Podsjetimo se Žrnovski galijoti dvaput su penjali a postolje osvojivši dvaput treća mjesta , ali od 2016.g. ne sudjeluju na Maratonu lađa.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8792867