U REPESAŽ ZA POLUFINALNI STAŽ Ivana, Josipa, Bruna i Marcela pete u kvalifikacijskoj utrci

Kategorija: Veslanje Kreirano: 25 Kolovoz 2019 Objavljeno: 25 Kolovoz 2019
Napisao/la Nenad Kosović

LINZ -  Kvalifikacijskim utrkama počelo je danas Svjetsko veslačko prvenstvo.  Naš ženski 'četverac bez ' u kojem su naše velolučke sestre Josipa i Ivana Jurković, te Bruna Milinović i Marcela Milošević u svojoj su kvalifikacijskoj skupini stigle pete što znači da će morati u dodatne kvalifikacije, odnosno u repesaž.

U toj prvoj od tri kvalifikacijske utrke pobjednik je bila posada Australije u vremenu 6.38.44  ispred čamca Sjedinjenih Američkih Država i te su dvije reprezentacije osigurale izravni nastup u polufinalu.

Ispred hrvatskog četverca koji je u cilj stigao u vremenu 6.57.45, bile su još i posade Irske i Ukrajine, dok je iza naših u cilj stigla posada Njemačke. U dvije preostale kvalifikacijske utrke nastup u polufinalu izborile su Nizozemska i  Danska,  te Rumunjska i Poljska.

Repesaž  je na raspredu u utorak ujutro (10.28 sati) . Za Ivanu, Josipun, Brunu i Marcelu suparnice će biti posade Novog Zelanda, Kanade, Velike Britanije i Ukrajine. U drugoj rešpesažnoj utrci veslat će posade Rusije, Kine, Irske, Italije i Njemačke.  Po tri najbolje reprezentacije iz svake skupineidu u polufinale, a ostale  idu u Finale 'C'.

Od ostalih hrvatskih ih posada braća Martin i Valent Sinković plasirali su se u četvrtfinale osvojivši prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj utrci

Žana i Izabela Krakić u 'dvojcu bez' također će u repesaž nakon što su u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzele također peto mjesto.

Četvrtfinale ostvario je i Luka Radonić koji je bio treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini 'lakog samca' ,a  kvalifikacijama će  još nastupiti i Damir Martin u 'samcu'.

Foto Naslovnice HVS

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8704350