Drugi natjecateljski dan na Igrama u Palermu

Kategorija: Sicilija 2006.
Kreirano: 26 Svibanj 2006
Objavljeno: 29 Travanj 2010

PALERMO – Drugog takmicarskog dana na 10.Igrama mladih otocana korculanski sportasi nastupili su u tri sporta . Nasi stolnotenisaci igrali su protiv engleskog otoka Jersey ( jedan od nekoliko  kanalski otoka u La Mancheu ) i pobijedili sa 3:0 , dok su stolnotenisacice istim rezultatom izgubile od Azora. Danas muski igraju protiv Azora i Korzike , dok djevojke imaju dvije utakmice protiv karipskih otoka Martiniqua i Guadaloupea. 

Tenisaci, koje mogu izravno pratiti , svoje susrete igraju u Palermu na terenima tenis kluba Circolo . Igra se samo momcadski i to sistemom Fed Cupa ili Davis Cupa ( dva singla i par ) . Muski su porazeni od vrlo jake Sicilije 3:0 i tek su u trecem susretu koji su izgubili sa 6:3 6 :3 pruzili dostojan  otpor fizicki znatno jacim domacinima.

Najbolji mec dana uopce bio je onaj izmedju Korcule i grcke Krete koju su nase tenisacice  nakon odlicnog tenisa dobili sa 2:1 . Vec sam javljao kako nam je dodijeljena jedna talijanska igracica , obzirom da uz  Andreu Blazevic nismo imali drugu tenisacici. Na tehnical meetingu prije pocetka takmicenja dodijeljena joj je i mala Sara Romeo iz Paleria.  Sve ekipe su na to pristale vjerojatno racunajuci kako mi sigurno necemo pobijediti. Problem je nastao kada je Korcula u postenoj borbi i dobila  favoriziranu Kretu koja je potom ulozila zalbu . Ista ce vjerojatno biti usvojena , te cemo dobiveni susret po svemu sudeci  izgubiti sa 3:0. Andrea je nakon poraza u singl mecu fantasticno odigrala parove sa malom Sarom , koja je prethodno u singlu iznenadjujuce pobijedila predstavnicu Krete i omogucila igru parova. Danas cemo najvjerojatnije kao gubitnici igrati sa otokom Madeirom . Ne znam kako ce sve to zavrsiti i da li cemo se i mi zaliti . Ostaje medjutim mucan dojam i cinjenica kako smo osteceni . Ostale ekipe daju nam pravo,sto nam nazalost nece puno pomoci….

Nasi rukometasi igraju svoje meceve u dvorani Pala dalla Chiesa u pregradju Palerma u Bagheriu . Kratko sam se uspio cuti sa  Ivanom Cenanom vodjom rukometne ekipe , oni su jucer u uzbudljivoj zavrsnici pobijedili otok Mayote sa 26:25 ,a danas igraju protiv Krete i Azora.

Cujemo se povremeno i sa plivackom ekipom koja je ostala u 280 kilometara udaljenoj Siracusi . Svi su zivi i zdravi , prethodnih dana imali su sluzbene treninge ,a danas  pocinju  takmicenja gdje ih ocekuje vrlo jaka konkurencija .Prema procjenama mnogih plivacko natjecanje u Siracusi  jedno je od najjacih natjecanja uopce na ovim Igrama. 

   Nakon dva teska dana puna organizacijskih problema koje smo i mi debelo osjetili na svojoj kozi , jucer smo ipak imali puno mirniji dan.Najveci problem je sto nismo svi skupa , nismo u mogucnosti pratiti i bodriti jedni druge ,ali se tjesimo da ni drugim otocima nije puno bolje… 

 

 

Sastav ekipa Otoka Korčule za Igre na Siciliji

Kategorija: Sicilija 2006.
Kreirano: 25 Svibanj 2006
Objavljeno: 29 Travanj 2010

 

    Sve je spremno za odlazak korčulanskih mladih sportaša na Igre otoka na Siciliju , na koje se polazi u ponedjeljak . Danas su sportašima podijeljene kompleti sportske opreme kojom ih je opremila Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije  , te promidžbeni materijal Hrvatske turističke zajednice . Kao što je poznato korčulanski  će sportaši  na ovim igrama predstavljati Hrvatsku  i to u četiri sporta : muški rukomet  , te  plivanje , stolni tenis i tenis u muškoj i ženskoj konkurenciji . U korčulanskom izaslanstvu je  51 član  - 44 sportaša i sportska djelatnika i 7 članova službene delegacije.

    Muška rukometna ekipa : Renato Šeparović , Frančesko Verazza , Toni Žuvela , Frano Jeričević , Roko Poša , Denis Sansović , Marko Šain , Jadran Curać , Pero Perdija , Josip Živkušić , Antonio Petrović , Zvonimir Čenan ,  a u  vodstvu ekipe su Ivan Čenan , trener Marko Mujan  i sudac   Nedjeljko Tamburović .

   U plivačkoj ekipi nalaze se : Mojmir Tomić , Marjan Kosović , Mario Čeprnja , Toni Čeprnja , Damir Poljski , Lovor Lozica , Matea Poljski , Rita Matulović , Lana Lozica , Kyra Arneri , Liča Lozica i Jasna Peručić . U vodstvu korčulanskih plivača je trenerica Adriana Barčić , te Nikša Fabris i  plivački sudac Janja Lozica .

       Teniski tim čine : Marko Čurković , Vice Jurjević , Danijel Strihić , te Andrea Blažević ,a voditi će ih trenerica Maja Ipša Šain i Stjepan Ipša .

    Stolnotenisku ekipu vodi Marko Jeričević i Nenad Šeparović , a u njoj su : Antonio Žuvela , Ivan Protić , Vinko Nobilo , Marinko Padovan , Sanda  Tasovac i Tihana Radić.

    Službeni dio izaslanstva HOO i otoka Korčule čine još gđa. Ljiljana Ujlak (HOO) , zamjenik vođe puta   Tina Andrijić , novinar Nenad Kosović , zatim Dušan Kalogjera koji će u ime otoka Korčule potpisati pristupnicu Organizaciji otočki igara ( COJI ) ,  Načelnik Općine Blato  Ivo Gavranić , te službeni liječnik Dr. Marko Čeprnja .Vođa puta i kompletne delegacije je  Žarko Lozica.

     Kako je na prošlotjednom sastanku dogovoreno  ubuduće bi se ( slijedeće igre održavaju se  2007.g. na Korzici )  ekipa   Korčule sastavljala  kao otočka reprezentacija . Ovisno u sportovima koji na njima budu zastupljeni ,  uz  Grad Korčulu ,  te općine  Blato i Vela Luka u sastav ekipe uključile bi se  općine Lumbarda i Smokvica koje su također dale pismenu  suglasnost da otok Korčula pristupi Organizacijskom odboru otočkih igara  C.O.J.I  . Dogovoreno je također da  se u buduću otočku reprezentaciju   uključe i sportaši  općine Orebić .

  Prema službenom programu svečana Ceremonija otvaranja Igara predviđena je  u utorak 22.svibnja u 11,30 sati u Grčkom amfiteatru u Siracusi. Naše sportaši prvi službeni nastup očekuje u srijedu 24.svibnja. ( tenis  , rukomet , stolni tenis momčadski ) .

      Sve o Igrama može se  pronaći na službenoj stranici -     www.jeuxdesiles.org.

 

 

Otvorene Igre mladih otočana na Siciliji

Kategorija: Sicilija 2006.
Kreirano: 25 Svibanj 2006
Objavljeno: 29 Travanj 2010

 

SIRACUSA/PALERMO – Pred više od četiri tisuće gledalaca u povijesnom ambijentu poznatog  Grčkog amfiteatra u Siracusi na Siciliji  jučer su otvorene 10. sportske igre mladih otočana.  Igre je otvorio Pierre Santoni Predsjednik Organizacijskog odbora svjetskih Igara mladih otočana (COJI), a u svečanom mimohodu među 22 svjetska otoka ove je godine Hrvatska prvi put imala svoje predstavnike . Rame uz rame i sa najvećim otocima svijeta ove će godine boriti i naša mala Korčula i  to sa  44 sportaša u četiri sporta . Ovo su do sada najveće sportske igre mladih otoka svijeta , na kojima sudjeluje preko 2500 sportaša sa tri kontinenta.
Opširnije:Otvorene Igre mladih otočana na Siciliji
 

Otok Korčula na svjetskim igrama mladih otočana

Kategorija: Sicilija 2006.
Kreirano: 19 Svibanj 2006
Objavljeno: 29 Travanj 2010

KORČULA – Rade se zadnje pripreme za odlazak korčulanskih sportaša na 10.Igre mladih otočana na Siciliji koje će se održati od 23. do 27. svibnja u Palermu i Siracusi.  Nakon prošlotjednog  sastanka Gradonačelnika Korčule i načelnika svih korčulanski općina na kojem je odlučeno da otok Korčula sudjeluje na Igrama ,večeras je u Gradskoj vijećnici održan sastanaka sa roditeljima i drugim zainteresiranima  ,gdje je iznijet  plan putovanja , te detalji boravka na Siciliji.

     „Kao najsportskiji hrvatski otok ,  Korčula je izabrana od strane Hrvatskog Olimpijskog odbora da našu zemlju prvi put predstavlja na ovim igrama , što je za otok i naše sportaše izuzetna čast i povjerenje  . Inicijativa traje već nekoliko godina ,a ove su se godine konačno stekli uvjeti da se to i ostvari. Nadamo se da  naše učešće na Igrana  može  biti i dodatni argument i impuls lokalnim i državnim organima da Korčula , što se sportske infrastrukture tiče , konačno uhvati korak sa drugim sredinama „, rekao je pritom Žarko Lozica ,  vođa puta na Siciliju .

       Na igrama se očekuje  preko 1200 sportaša  sa 22 otoka iz različitih dijelova svijeta , koji će se boriti u 10 sportova . Hrvatsku će predstavljati  korčulanski sportaši u plivanju , muškom rukometu , tenisu i stolnom tenisu .  Grad Korčula daje mušku rukometnu ekipu  (12) , plivače u muškoj (6)  i ženskoj (6) konkurenciji, tenisače u muškoj (3) i ženskoj konkurenciji (1) , Vela Luka stolnotenisačice (3) ,  te Blato stolnotenisače (3) .

     Tijekom boravka na Sicilija izaslanstvo Hrvatskog Olimpijskog odbora i otoka Korčule potpisati će povelju o pristupanju Organizaciji otočkih igara

(C.O.J.I.) čije sjedište u Francuskoj i u kojoj su i veliki svjetski otoci Korzika , Kreta , Sicilija , Azori , Baleari , Kanarski otoci , Madeira , Martinique , Guadaloupe , Sardinija , Farski otoci , Cipar, Reunion , Malta , Zelenortski otoci i drugi. Cilj igara  koje se održavaju već deset godina je okupljanje  mladih sa različitih dijelova svijeta  , te međusobno druženje i razmjena iskustava.

    Obzirom na kratke pripreme i činjenicu da se prvi put sudjeluje , sportski rezultati Korčule ipak će biti u drugom planu ,ali treba poštivati i onu  staru poznatu  da se „nikad ne zna… „  .

    Jedno je sigurno -  Korčula će na Igrama ipak biti u nečemu „naj“ – najmanji otok sudionik igara i sigurni smo da će na najbolji način predstavljati našu zemlju..  

    Igre će biti otvorene u utorak 23.svibnja u čuvenom Grčkom amfiteatru u Siracusi .  Većina korčulanskih sportaša natjecati će se u Palermu , osim plivačke ekipe  kojima se natjecanja odražavaju u Siracusi  .

   U izaslanstvu otoka Korčule je 51 član ,a za Siciliju se kreće u ponedjeljak 22.svibnja poslijepodne avionskim letom iz Dubrovnika za Cataniu ,a povratak je predviđen u subotu 28.svibnja navečer. Uz HOO , sudjelovanje otoka Korčule na ovim igrama pomoći će i  Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije . Sve o 10.Igrama mladih otočana sa sastavima svih otočkih ekipa ,sa  fotografijama i drugim detaljima sportaša i otoka a može se pronaći na web stranici      www.jeuxdesiles.org   .

 

                              

 
.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9011955