TJELESNE AKTIVNOSTI I TRČANJA VIŠE - 'LIKARA' MANJE Velolučanin Ivan Barčot: Volio bih istrčati korčulanski dugi triatlon !

Kategorija: Atletika Kreirano: 26 Rujan 2019 Objavljeno: 26 Rujan 2019
Napisao/la Nenad Kosović

VELA LUKA – Drago nam je ovih dana bilo upoznati još jednog maratonca sa otoka Korčule i prenijeti to na stranice našeg portala! Ivan Barčot, 21-godišnji Velolučanin sve češće je uspješan sudionik trkačkih natjecanja od desetak i više kilometara u kojima sve češće, nogometnim rječnikom rečeno završi u 'gornjem dijelu tablice'.

Uz već afirmirane naše -  Ritu Biliš, Mateu Vojinović ili pak Damjana Aljinovića  sa otoka Mljeta i ostale naše povremene i stalne dugoprugaše....

Dakle tko je mladi velolučki trkač na duge staze ?

'Osnovnu i srednju školu završio u Veloj Luci. Student sam Pomorskog fakulteta u Splitu, krećem sada na četvrtu godinu. Kao osnovac bavio sam se nogometom, iako nisam baš najbolje 'baratao balunom' priznaje nam Ivan dodajući da se potom okušao i u stolnom tenisu gdje je u županijskim okvirima postizao solidne rezultate. Profesor iz Tzk u osnovnoj školi bio mu je tada  Marko Jeričević iz Korčule s kojim je Ivanova  generacija ostvarivali jako dobre rezultata. Potom se okušao u biciklizmu.

'U 4.razredu Srednje kupio sam MTB biciklu i cijelu je godinu 'peglao'. Odmah  sam osjetio pozitivne promjene u smislu zdravlja. Trčanjem sam se pak bavio i prije, ali to nije kontinuirano kao sada '

Ljubav za biciklizmom i trčanjem danas itekako plamti u Ivanu. Posebice otkad su krenuli njegovi studentski dani, kada su zapravo počele i njegove natjecateljske utrke.

'Prva veća utrka na kojoj sam nastupio bio je Splitski polumaraton 2017.g. na nagovor ekipe sa faksa. Nisam baš imao nekog iskustva u takvim utrkama i nisam znao što me čeka, ali sam ga uspješno istrčao za 1 sat i 47 minuta. Kasnije sam još nastupao na nekoliko utrka na 5 km i kraćim trailovima u Splitu, Omišu, Sinju, Lastovui mojoj najdražoj domaćoj  - Veloj strci'

Mladi Velolučanin ove je godine odradio dva polumaratona. U Splitu za 1 sat i 39 minute i Pločama za 1 sat i 33 minute. Na ovogodišnjem izdanju Vele strke protekle subote nastupio je na Velom trailu i u konkurenciji 36 trkača zauzeo izvrsno 5.mjesto popravivši prošlogodišnji rezultat za čak - 31 minutu!

'Najvažniji je kontinuitet rada. To važi za sve u životu pa tako i trčanju. Ovo  ljeto dosta sam trenirao i kombinirao treninge plivanja, bicikle, snage i trčanja' objasnio nam je Barčot otkrivši nam  sportske planove za budućnost.

'Neka moja skromna želja za 2020. je 1.Splitski maraton  i pokušaj da ga istrčim ispod 3 sata i eventualni nastup na  korčulanskom dugom triatlonu 'Marko Polo Izazovu'. Naravno ako se u potpunosti spremim jer uskoro kreće fakultet gdje imam dosta obaveza'

Važno je, kaže nam Ivan, 'da je zdravlja i volje i to je ono što ga pokreće da budem bolji, brži i sretniji sportaš'.

'Poručio bi svim mladima da dnevno pronađu barem 45 minuta do sat vremena  i tri put tjedno, da budu tjelesno aktivni, nakon čega će se sigurno osjećati puno bolje ! A  time će sigurno biti, kako se ono u nas kaže  - "manje likaru'!

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8608097