MARATONCI ISTRČALI 12. STON MARATHON Rita Biliš druga na 15 km, Sara Andrijić pobjednica na 4 km! Laureati na 42 km iz Švedske i BiH-u! FOTO

Kategorija: Atletika Kreirano: 22 Rujan 2019 Objavljeno: 22 Rujan 2019
Napisao/la Nenad Kosović

 STON - Već dvanaesto izdanje  'Ston Marathona' ove je godine okupilo  maratonce i trkače njih ukupno 219 u tri dužinske utrke iz 29 država svijeta koji su kao i uvijek do sada natjecali u prekrasnom prirodnom stazom najistočnijeg dijela našeg Pelješca.

Uživali su u tome jutros i oni najbolji u tri utrke. Među njima i nekoliko Korčulanki koje su se ovaj uspele na pobjedničko postolje, neke od njih i na ono - najviše njegovo mjesto…

Rita Biliš  se nakon odrađene utrke 'Stone' na 15 kilometara tako popela na  2.mjesto postolja iza pobjednice Kim Loiz Velike Britanije ,  a ispred  Alemke Sarić. U muškom dijelu te utrke najbolji je bio Phil Payne (V.Britanija) 

Slavila je  Korčula također i u utrci  'Rocky' na 4 kilometra. Pobjednica je bila mlada Korčulanka Sara Andrijić, drugoplasirana je oak bila u plivačkim krugovima svima nama dobro znana, njena sugrađnaka Karmen Fabris, dok je treće mjesto zauzela  Sanja Vlastelica.  Sara Andrijić je  tako svom drugom nastupu i drugi put uzela pobiedničku plaketu. Sari je to uspjelo već jednom 2012.g. kada je također bila pobjednica iste utrke ,a koja svojim najvećim dijelom vodi preko Stonskih zidina. U muškoj konkurenciji slavio je Marko Tot.

A laureati one najteže i najzahtijevnije utrke 'Rockwill',  pravog maratona dugog više od 42 kilometrasu  je Matija Ivković iz Bosne i Hercegovine u muškoj, te Theresa Loquist iz Švedske u ženskoj konkurenciji.

Ivković je slavio ispred hrvatskog maratonca Željka Cotei trećeplasiranog Philipa Courtnadge iz Velike Britanije. Kako smo doznali u TZ Ston,  zanimljivost je svakako da su i Ivković i Cota  prvi put uopće sudjelovali u jednom pravom maratonskom natjecanju ! Šveđanka Lofquist je pak kao prva u cilj ušla ispred svoje sunarodnjakinje Charlotte Petterson Lindburg 3.plasirane Angeline Chaieb (Francuska), dok je najbolje plasirana Hrvatica bila je Ivana Gašpić na 4.mjestu,

Stonska maratonska staza, znaju to mnogi koji su je isprobali, nije nimalo lagana, ali je zasigurno natjecateljima puno lakša dok je savladavaju prolazeći kroz doista prekrasni krajolik –  najprije kroz  Mali Ston, pa Stonske zidine , sami gradić Ston , Solanu,  potom dvokilometarskim trčanjem ravnom stazom pored mora začinjenog brojnim vizurama Pelješca i susjednog otoka Mjeta, uvale Marčuleta, Stonskog polja, Hodilja, okreta  u Dubi Stonskoj i nazad u središtu mjesta gdje je bio i start i cilj.

Ston Marathon je i ove godine uz pomoć TZ-e  i općine Ston organizirala Udruga 'Biseri Hrvatske'. Mali pelješki gradić znamo to svi, diči se najduljim fortifikacijskim zidom u Europi i drugim na svijetu, a nakon onog čuvenog Kineskog zida. Nije to jedina poveznica Stona i jednog od najvećih  svjetskih  čuda. Jer Stonskom i  Kineskom zidu zajednička su i maraton natjecanja,a uskoro  možda i zajednički - natjecatelji!  Pobjednici utrke na 42 km ovogodišnjeg Stonskog maratona i u ženskoj i u muškoj konkurenciji nagrađeni su naime smještajem i kotizacijom za sudjelovanje u maratonu koji se održava na Kineskom zidu! 

 

 Karmen Fabris i Sara Andrijić najbolje u utrci na 4 km 

Roko Lučić 9.mjesto na 4 km sa Sarom Andrijić pobjednicom u ženskoj konkurenciji na 4 km. 

 

Rita Biliš - 2.mjesto na 15 km 

 

Prvoplasirane natjecateljke na 15 km među njima 2.plasirana Rita Biliš 

..........................

Foto Naslovnice: T. Vlašić 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8607996