U DOHI VRIJE KAO NIKAD PRIJE Marija Tolj na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohu

Kategorija: Atletika Kreirano: 27 Rujan 2019 Objavljeno: 27 Rujan 2019
Napisao/la Nenad Kosović

DOHA / KATAR -   U Dohi danas počinje 17. Svjetsko prvenstvo. u atletici.  

Više  od 1.900 atletičarki i atletičara iz 210 država u glavnom gradu Katara natjecat će se u 24 discipline tijekom slijedećih deset dana,.među njima i ekipa od devetero hrvatskih atletičara s kojima će biti i naša  Orebićanka Marija Tolj koja će uz Sandru Perković natjecati u bacanju diska

Sami plasman na Svjetsko prvenstvo veliki je uspjeh 19-godišnje Orebićanke članice zagrebačkog AK'Dinamo Zrinjevac' . Kvalifikacijsko natjecanje u ženskom disku  na rasporedu je slijedećeg tjedna, u srijedu  2.listopada s početkom u 18.00 sati.

Marija  je trenutno  u Medulini gdje odrađuje zadnje pripreme, u Dohu putuje u nedjelju sa željom sa što boljim plasmanom , možda  i poboljšanjem svog osobnog rekorda (62,76), a veliki uspjeh bio bi plasman u finale među dvanaest najboljih.

U Kataru nikome neće biti lako jer  kao nikad prije na nekom velikom svjetskom natjecanju najbolje svjetske atletičarke i atletičare čekaju ekstremne vrućine  pa je tako primjerice današnja utrka maratona zakazana u noćnim satima sa startom u 23.00 sata.  A u takvim uvjetima uvijek su u svim disciplinama moguća iznenađenja...

Uz Mariju Tolj i Sandru Perković koja u Kataru brani svjetsko zlato osvojeno 2017.g u Londonu  hrvatsku atletiku će u Dohi će još  predstavljati  olimijska  pobjednica kopljašica Sara Kolak, u skoku u vis Ana Šimić, a na  50 kilometara u sportskom hodanju Ivana Renić. Najbrojnije su maratonke nastupit će čak tri hrvatske predstavnice Bojana BjeljacMatea Parlov-Koštro i Nikolina Šustić-Stanković, a naš jedini muški natjecatelj je Filip Mihaljević u bacanju kugle.  

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9000879