NOVI PUTI NOVA TRKAČKA STAZA Nikad veći broj natjecatelja na 9.izdanju Triatlona 'Marko Polo Izazov'

Kategorija: Atletika Kreirano: 26 Travanj 2019 Objavljeno: 26 Travanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - 'Mic po mic' i evo nas ove subote već na 9.po redu korčulanskom triatlonu 'Marko Polo Izazov' , natjecanju kojim u Hrvatskoj i započinje triatlonska sezona.

Počelo je tamo 2011.g. kada su mnogi u Korčuli pomalo sumnjičavo vrtili  glavom  ne znajući zapravo tada o kakvom se sportu radi... No u proteklom razdoblju može se reći da je triatlon postao dio Korčule i da grad već tradicionalno u ovo doba godine 'diše' za to natjecanje .

Ove godine pak zbog građevinskih radova u gradu došlo je do promjena u dijelu trkačke rute kojom je do sada prolazila. Ovaj put natjecatelje nećemo vidjeti na Naselju, Iza grada , Kalac, na  stazi uz plaže 'Port 9 Hotela' na Solinama  koje su zbog radova izostavljeni iz rute.

No organizatori iz Triatlon kluba  Split' pronašli su  jednako atraktivnu trkačku rutu, kojima , 'Hvala Bogu' Korčula - obiluje ..  Potvrdio je to ju eteru Radio  Korčule  Ivan Pamić  'alfa i omega' kada je u pitanju korčulanski triatlon ...

' Ispalo je puno bolje  nego što smo mislili,  problem je na kraju postao - dobar posao! Pronašli smo stazu kao po mjerama, kao da je naručena za triatlon ' rekao je Pavić i objasnio

' Dakle nakon otvaranja, u subotu u 10.00 sati  kreću sprint i super sprint triatlon , a u 12.00 olimpijski triatlon. Nakon što se na već uhodanim stazama odrade plivanje na 750  odnosno 1500 metara i bicikliranja uz cestu uz more prema  Račišću i nazad počinje trkački dio triatlona. Kreće se sa Spomenika iz središta grada prema Autobusnom kolodvoru. Ovaj put  dakle nema skretanja na Naselje već će natjecatelji produžiti uzbrdicom prema Školi , Tommy Centru , okuci' Jukić' i  Rotoru,  potom cestom desno  do okretišta na kraj ceste koju Korčulani zovu 'Novi puti'  odnosno Pod Fortecom  i nazad. Ta trkačka staza biti će ista i za sprint  triatlon i za olimpijski triatlon jer jedan krug iznosi 2.5 km , taman da se u  više krugova otrče potrebne udaljenost.

Najavio je Pavić  za ovaj put nikad  veći broj natjecatelja na korčulanskom triatlonu. Prema trenutnim prijavama očekuje se njih oko 120 , odnosno sa štafetama oko 140 sudionika. Najveći dio njih , oko 70 posto dolaze iz inozemstva iz  Europe i Amerike. Nagradni fond je i ove godine iznosi 35 tisuća kuna.

Kao i svih ovih godina korčulanski 'Marko Polo Izazov' pored Olimpijskog i Super Sprint triatlona pojedinačnog i štafetnog kao uvod ima  i trkačko Prvenstvo  onovnih škola, te uličnu utrku građana na 5 km.

Dakle sutra u subotu u 10.00 sati opet svi na Spomeniku !

Naslovnica:  Maja Bonačić  - svim korčulanskim ljubiteljima sporta dobro znana triatlonka prošle je sezone u olimpijskom triatlonu osvojila brončanu medalju

Foto: N. Kosović

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8732656