9.MARKO POLO IZAZOV Sonja Škevin i Dejan Patrčević pobjednici, Maja Bonačić srebrna , Matea zlatna u sprint triatlonu, Riti i Gabrijelu postolje u uličnoj utrci , veloluško srebro u štafeti

Kategorija: Atletika Kreirano: 27 Travanj 2019 Objavljeno: 27 Travanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA -  Sonja Škevin iz Triatlon kluba 'Swibir' i Dejan Patrčević  iz Triatlon kluba 'Samobor'  pobjednici su 9. Triatlona 'Marko Polo Izazov' ..

 U najzahtjevnijoj disciplini, olimpijskom triatlonu  Sonja je kao najbolja u cilj ušla u vremenu  2.7.12  , druga je pak bila  donedavna   stanovnica Korčule, čalnica TK Swibir   Maja Bonačić  (2.11.16) . Brončana medalja pripala je Maji Marukić (Maksimir) 2.21.54. Osvajačici zlata Sonji Škevin ovo je treći puta da je pobjednica Marko Polo Izazova

U muškom  olimpijskom triatlonu Dejan Patrčević se po drugi put okitio zlatom na korčulanskom triatlonu s kojim inače i započinje sezona ovog sporta u Hrvatskoj.  U cilj je kao pobjednik ušao u vremenu 1.54.16. Srebro je uzeo Marino Jukić (TK Triton) u vremenu 1.55.47, dok je  bronca je pripala Dušanu Miloševiću iz Crne Gore (1.55.51)

U disciplini sprint triatlon u ženskoj konkurenciji najbolja je bila naš Korčulanka  Matea  Vojinović  pobijedivši konkurenciji od devet natjecateljki među kojima i natjecateljke iz Švedske, BiH-e  i Crne Goree. Drugo mjesto osvojila je Šveđanka Jennie Boerius, a treća je bila Dubrovčanka Made Žeravica. 

U muškom dijelu Sprint triatlona bilo je 18 natjecatelja, a  pobjednik je bio  Amadej Petelinšek (Slovenija), ispred Jorgena Huybrechts (Belgija) i Vedrana Supura (BiH) .

U štafetnom  natjecanju sprint triatlona nastupile su 4 ekipe,a među njima i prvi put jedna štafeta iz Vela Luke. Veslačko-vaterpolo  kombinacija u postavi Vito Prižmić, Nikola Šeparović i Petar Dragojević na kraju je zauzela drugo mjesto i srebrnu medalju.  Najbolja je bila štafeta TK Rudolf Perišin.  

Ove godine triatlonci su najviše problema imali sa jakom tramuntanom koja je još u jutranjim satima zavladal Pelješkim kanalom, pa su natjecatelji u olimijskom triatloni umjesto dva kruga plivali jedan krug od 750 metara.,a kako je bilo i najvljeno trkačka staza većim je dijelom bila na 'Novim putima' 

U Uličnoj utrci na 5 kilometara bilo je i najviše natjecatelja sa našeg područja. U ženskoj utrci naša Rita Biliš stigla je u kao druga u cilju, iza pobjednice Marije Lukine.  

Pobjednik  muške utrke je pak Matija Lukina , drugi je Zagrepčanin Davor Bajan inače žrnovski zet , dok je 3.mjesto osvojio svima nama poznatiji kao taekwondo borac mladi Gabriel Ikanović .

U okviru korčulanskog ' Marko Polo Izazova' pored triatlonski natjecanja i ulične utrke održano je i Prvenstvo osnovnih škola u trčanju  sa našeg područja. 

Službene rezultate 9. Marko polo Izazova možete potražiti OVDJE

Foto Naslovnice: Sonja Škevin i Dejan Patrčević pobjednici su 9. Marko Polo Izazova   Snimio: N.Kosović

USKORO  VIŠE FOTOGRAFIJA 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8598677