Luka Sardelić osvojio četvrto mjesto u bacanju kugle

Kategorija: Sicilija 2011. Kreirano: 26 Svibanj 2011 Objavljeno: 26 Svibanj 2011

 

altPALERMO - Trećeg dana Igara na Siciliji naši su sportaši nastupili u atletici, plivanju i rukometu. Najbolji rezultat ostvario je naš bacač kugle Luka Sradelić bacivši kuglu 13.27 metra čime je  osvojio četvrto mjesto. Potajno smo se nadali medalji , no u jakoj konkurenciji u kojoj je pobijedio predstavnik Martinique za brončanu  medalju je trebalo prebaciti 14 metra...,  Ipak čestitke Luki i njegovom treneru Nenadu Šeparović za još jednim odličnim rezultatom na Svjetskim otočkim igrama.

 Nastupio je i naš skakač u dalj Franko Žanetić koji se rezultatom 5.66 metara kao osmi plasirao u finale. U kvalifikacijskoj trci na 100 metara trci kojoj je prvoplasirani imao rezultat t 10.98  (!!!) , naš Ante Padovan nije se uspio plasirati u finale. Zanimljiva atletska natjecanja na Stadionu della Palme ''Vito Schifani'' nastavljaju se i danas kada će nastupiti i naše dvije atletičarke . Naši su atletičari jučer z  gledališta imali  solidnu podršku od naših  plivača, plivačica  i tenisača čija su sportska borilišta u neposrednoj blizini atletskog stadiona, inače dijela  sportskog kompleksa kojim dominira veliki nogometni Stadion Renzo Barbera na kojem  igra najbolji sicilijanski klub i član talijanske  Serie A  FC Palermo.  

Svoje prve natjecateljske nastupe zabilježili su naši plivači i plivačice. Prema ocjeni  Adriane  Barčić plivači su bili bolji od djevojaka. Na 50 metara  leđno Saša Antunović i Marin Petković plivali su tek nešto malo slabije od svojih osobnih rekorda.  Na 100 prsno Emanuela Rađa nije ispunila normu za daljnje natjecanje, dok je na 200 slobodno Eliza Fabris popravila svoj osobni rekord za gotovo deset sekunda. Nastupila je i Mirna Stipanović na 100 prsno otplivavši u okviru svojih mogućnosti. Nažalost naš ponajbolji plivač Vinko Fabris nije nastupio zbog bolesti. Sutra se nastavljaju plivačka natjecanja, a naši će plivati u  novih pet disciplina.

Nakon  pobjede protiv Krfa, tenisači su danas zbog ozljede  Marina Mažurane i bolova u leđima Frana Jurjevića bili primorani predati meč protiv Sicilije. Budu li ozlijede zaliječene, naši bi danas trebali u borbi za peto mjesto igrati sa Martiniqueom.

Rukometašice su u srijedu tijekom dana odigrale još dvije e utakmice u kojima su nažalost zabilježile još dva poraza - najprije od Mayotea 22:32 , te poslijepodne od Sardinije 13:26. Kako nam je javila njihova trenerica Ofelija Drgojević naše su pružile solidan otpor fizički jačim protivnicama , igrale su puno borbenije nego prethodnog dana. Nažalost u takvoj igri nekoliko naših rukometašica zaradilo je i ozljede. Danas u četvrtak za rukometašice je slobodan dan.

 

 

alt

 

 

Luka Sardelić

 

alt

 

 

Ante Padovan

 

 

alt

 

 

Franko Žanetić

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724319