Još dva četvrta mjesta:Petra Mirošević u dalj-Marija Matulović u vis!

Kategorija: Sicilija 2011. Kreirano: 27 Svibanj 2011 Objavljeno: 27 Svibanj 2011

alt PALERMO -  Nakon što je u srijedu Luka Sardelić  osvojio četvrto mjesto u bacanju kugle, isti rezultat jučer su ostvarile dvije naše atletičarke ! Skakačica u dalj Petra Mirošević  sa osobnim rekordom i preskočenih 4.78 m , te skakačica u vis Marija Matulović  rezultatom 1.45 ma ponovile su Lukin rezultat i osvojile svaka u svojoj disciplini četvrto mjesto ! Za naše  ženske atletike tiče  to je do  sada najbolji rezultati u svih šest dosadašnjih nastupa otoka Korčule na Igrama ! Svaka čast- čestitke Petri i Mariji i njihovoj trenerici Gordani Šeparović na sjajnom rezultatu, zaista su svih ugodno iznenadile i  nastavile dosadašnje  odlične rezultate naših atletičarske selekcije.

Podsjetimo da su u dosadašnjim sudjelovanjima na Igrama atletičari zapravo bili  perjanice naše otočke sportske reprezentacije. Osvojili su jednu srebrnu i jednu brončanu medalju ( obje Nikola Damjanović , još jednu  srebrnu  imaju tenisačice Andrea Blažević - Marina Prosenica, te  jednu brončanu rukometaši) , a uz to na dosadašnjih šest sudjelovanja atletska selekcija našeg otoka ostvarila je šest  puta  4.mjesto  i jednom peto !  Za naše atletičarke i atletičare bio je to zadnji dana nastupa , danas je inače za njih  'cultural day'' - za atletičare svih otoka predviđen je naime izlet i posjet nekim od znamenitih mjesta Palerma. Tako je i sa natjecateljima i ostalim sportovima , za sve je predviđen dan za ovakve ili slične aktivnosti, jučer su recimo to imale naše rukometašice. 

            Nastupali su i naši plivačice i plivači. Na velikom Olimpijskom bazenu  u neposrednoj blizini nogometnog Stadiona Renzo Barbera  najprije je na 50 prsno plivala  Emanuela Rađa i sa nešto lošijim rezultatom od osobnog rekorda zauzela 11. mjesto. Na 50 slobodno Eliza Fabris je bila 18., dok je   Mirna Stipanović plivala je a 50 prsno i 50 slobodno ali bez značajnih rezultata.

Od plivača Saša Antunović nastupio je na  50 i 200 prsno , a kako kaže trenerica Adriana Barčić plivao je u razini svojih dosadašnjih rezultata, dok je na 200 leđno  Marin Petković  diskvalificiran zbog pogrešnog okreta. Od prethodnog dana ostali smo dužni i plasmane naših  - Marin Petković  bio je 12.  , a  Saša Antunović 16. na 50 leđno , dok je Emanuela Rađa na 100 prsno zauzela 13. mjesto.

              Tenisači su odigrali treću utakmicu na turniru,  poraženi su od Martiniquea, pa ih danas čeka meč za 7.mjesto protiv tenisača talijanskog otoka Elba.

Rukometašice su  u četvrtak bile slobodne , liječile su zadobivene ozljede u prethodnim utakmicama , dan odmora sigurno im je dobro došao  pred današnju ''matineju'' već u 09,00 sati protiv Korzikanki.

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

alt

 

alt

 

 

alt

 

alt

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8727267