Otvorene 15.Svjetske otočke igre-pobjeda naših tenisača-poraz rukometašica

Kategorija: Sicilija 2011. Kreirano: 25 Svibanj 2011 Objavljeno: 25 Svibanj 2011

altPALERMO - U utorak navečer u Palermu su otvorene 15.Svjetske otočke igre . U defileu impozantnom pozornicom povijesnog zdanja  Castello a Mare pred više od tri tisuće gledatelja, među 2267 sportaša sa 14 svjetskih otoka  bili su i  mladi sportaši otoka Korčule. Baklju sa vatrom Igara na pozornicu je donio nogometaš najboljeg nogometnog kluba Sicilije Palerma člana talijanske Serie A  -  Javiere Pastore ,dok je službenu Olimpijsku  zastavu ponio osvajač zlatne medalje na  Olimpijskim  igrama u Ateni 2004.g.poznati talijanski gimnastičar Igor Cassina. Nakon što je prisutne  pored ostalih pozdravio i sportašima zaželio puno uspjeha Predsjednik COJI-a Pierre Santini, Igre je službeno otvorio Marco Salerno -  glavni menadžer u odjelu za turizam Regije Sicilija.

 

     Ceremonija otvaranja bila je bez ikakve sumnje  do sada najbolja i najspektakularnija  predstava - spektakl koji nikog nije ostavio ravnodušnim . Sicilijanci nisu štedjeli ni truda, a  ni novca kako bi predstavili svoj otok i svoje sportaše, te  obilježili  150 godina ujedinjenja  Italije. Prekrasno uređenom pozornicom tako su nam se u više od dva sata predstavili mnogi - bili su tu artisti, žongleri, trbušne plesačice, folkloristi, vidjeli smo i baletnu točku, pozornicom su galopirali konji, uživali smo u viteškoj igri  ovdje poznatoj kao Moresca del Taratata ( očito i oni imaju svoju morešku!!!) , uživali smo u ritmovima moderne glazbe i plesa. Program  pod nazivom - ''Sicilija - Zemlja, Voda, Zrak i  Vatra '' začinjen atraktivnim video i audio efektima vodio je narator koji je na pozornici stigao u  sicilijanskoj karoci – šarenoj dvokolici sa konjskom zapregom - jednim od simbola ovog otoka. Posebno atraktivna točka bila je ona u kojoj je Sicilija predstavljena  artističkom točkom i plesom doslovce u zraku  u kojem je plesačica podignuta na pedesetak metra visine uz pomoć ogromnog balona vezanog  čeličnih užetom . Dvosatni program bez obzira na kasnu satnicu  svih nas je gotovo  fascinirao , a uz ogroman pljesak završen je spektakularnim i rijetko viđenim vatrometom. Jednom riječju -   ceremonija otvaranja koju će mnogi dugo pamtiti i koju teško da će netko od slijedećih organizatora Igara - nadmašiti!  Organizatorima, izvođačima i režiseru Vitoriu Picconiu  poznatom talijanskom majstoru ovakvih priredbi  - ''kapa dolje''!!!

           Još prije službenog otvaranja Igara započela su natjecanja u nekim sportovima. Jučer su tijekom dana nastupili i  naši sportaši. Još u ranim jutarnjim satima rukometašice su se pokušale suprotstaviti jednima od favorita turnira Madeiri i protiv fizičkih jačih suparnica doživjele uvjerljiv poraz  -   40:16 za Portugalke. Danas u srijedu  naše će  odigrati još dvije utakmice - ujutro će im suparnice biti rukometašice otoka Mayotte, a u poslijepodnevnim satima  igraju protiv Sardinije. Nadamo se sa boljim vijestima..

Odličnom igrom i rezultatom zato su ugodno iznenadili naši tenisači koji su nakon maratonske utakmice pobijedili tenisače grčkog otok Krf ukupnim rezultatom  2 :1 . Za naše su igrali Marin Mažurana i Frano Jurjević , odlučujuća igra parova  trajala je  do kasnih večernjih sati, pa naši nisu ni uspjeli doći na ceremoniju otvaranja. No zato im je ostalo više  vremena za odmor i da '' napune baterije'' za nove mečeve  koje ih danas očekuju. Svoja natjecanja danas počinje i naša plivačka selekcija, a  u popodnevnim satima na borilišta će prvi put  i  atletičari.

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

 

 

 

alt

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8727185