Drugi natjecateljski dan na Igrama u Palermu

Kategorija: Sicilija 2006. Kreirano: 26 Svibanj 2006 Objavljeno: 29 Travanj 2010

PALERMO – Drugog takmicarskog dana na 10.Igrama mladih otocana korculanski sportasi nastupili su u tri sporta . Nasi stolnotenisaci igrali su protiv engleskog otoka Jersey ( jedan od nekoliko  kanalski otoka u La Mancheu ) i pobijedili sa 3:0 , dok su stolnotenisacice istim rezultatom izgubile od Azora. Danas muski igraju protiv Azora i Korzike , dok djevojke imaju dvije utakmice protiv karipskih otoka Martiniqua i Guadaloupea. 

Tenisaci, koje mogu izravno pratiti , svoje susrete igraju u Palermu na terenima tenis kluba Circolo . Igra se samo momcadski i to sistemom Fed Cupa ili Davis Cupa ( dva singla i par ) . Muski su porazeni od vrlo jake Sicilije 3:0 i tek su u trecem susretu koji su izgubili sa 6:3 6 :3 pruzili dostojan  otpor fizicki znatno jacim domacinima.

Najbolji mec dana uopce bio je onaj izmedju Korcule i grcke Krete koju su nase tenisacice  nakon odlicnog tenisa dobili sa 2:1 . Vec sam javljao kako nam je dodijeljena jedna talijanska igracica , obzirom da uz  Andreu Blazevic nismo imali drugu tenisacici. Na tehnical meetingu prije pocetka takmicenja dodijeljena joj je i mala Sara Romeo iz Paleria.  Sve ekipe su na to pristale vjerojatno racunajuci kako mi sigurno necemo pobijediti. Problem je nastao kada je Korcula u postenoj borbi i dobila  favoriziranu Kretu koja je potom ulozila zalbu . Ista ce vjerojatno biti usvojena , te cemo dobiveni susret po svemu sudeci  izgubiti sa 3:0. Andrea je nakon poraza u singl mecu fantasticno odigrala parove sa malom Sarom , koja je prethodno u singlu iznenadjujuce pobijedila predstavnicu Krete i omogucila igru parova. Danas cemo najvjerojatnije kao gubitnici igrati sa otokom Madeirom . Ne znam kako ce sve to zavrsiti i da li cemo se i mi zaliti . Ostaje medjutim mucan dojam i cinjenica kako smo osteceni . Ostale ekipe daju nam pravo,sto nam nazalost nece puno pomoci….

Nasi rukometasi igraju svoje meceve u dvorani Pala dalla Chiesa u pregradju Palerma u Bagheriu . Kratko sam se uspio cuti sa  Ivanom Cenanom vodjom rukometne ekipe , oni su jucer u uzbudljivoj zavrsnici pobijedili otok Mayote sa 26:25 ,a danas igraju protiv Krete i Azora.

Cujemo se povremeno i sa plivackom ekipom koja je ostala u 280 kilometara udaljenoj Siracusi . Svi su zivi i zdravi , prethodnih dana imali su sluzbene treninge ,a danas  pocinju  takmicenja gdje ih ocekuje vrlo jaka konkurencija .Prema procjenama mnogih plivacko natjecanje u Siracusi  jedno je od najjacih natjecanja uopce na ovim Igrama. 

   Nakon dva teska dana puna organizacijskih problema koje smo i mi debelo osjetili na svojoj kozi , jucer smo ipak imali puno mirniji dan.Najveci problem je sto nismo svi skupa , nismo u mogucnosti pratiti i bodriti jedni druge ,ali se tjesimo da ni drugim otocima nije puno bolje… 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8601522