Otok Korčula na svjetskim igrama mladih otočana

Kategorija: Sicilija 2006. Kreirano: 19 Svibanj 2006 Objavljeno: 29 Travanj 2010

KORČULA – Rade se zadnje pripreme za odlazak korčulanskih sportaša na 10.Igre mladih otočana na Siciliji koje će se održati od 23. do 27. svibnja u Palermu i Siracusi.  Nakon prošlotjednog  sastanka Gradonačelnika Korčule i načelnika svih korčulanski općina na kojem je odlučeno da otok Korčula sudjeluje na Igrama ,večeras je u Gradskoj vijećnici održan sastanaka sa roditeljima i drugim zainteresiranima  ,gdje je iznijet  plan putovanja , te detalji boravka na Siciliji.

     „Kao najsportskiji hrvatski otok ,  Korčula je izabrana od strane Hrvatskog Olimpijskog odbora da našu zemlju prvi put predstavlja na ovim igrama , što je za otok i naše sportaše izuzetna čast i povjerenje  . Inicijativa traje već nekoliko godina ,a ove su se godine konačno stekli uvjeti da se to i ostvari. Nadamo se da  naše učešće na Igrana  može  biti i dodatni argument i impuls lokalnim i državnim organima da Korčula , što se sportske infrastrukture tiče , konačno uhvati korak sa drugim sredinama „, rekao je pritom Žarko Lozica ,  vođa puta na Siciliju .

       Na igrama se očekuje  preko 1200 sportaša  sa 22 otoka iz različitih dijelova svijeta , koji će se boriti u 10 sportova . Hrvatsku će predstavljati  korčulanski sportaši u plivanju , muškom rukometu , tenisu i stolnom tenisu .  Grad Korčula daje mušku rukometnu ekipu  (12) , plivače u muškoj (6)  i ženskoj (6) konkurenciji, tenisače u muškoj (3) i ženskoj konkurenciji (1) , Vela Luka stolnotenisačice (3) ,  te Blato stolnotenisače (3) .

     Tijekom boravka na Sicilija izaslanstvo Hrvatskog Olimpijskog odbora i otoka Korčule potpisati će povelju o pristupanju Organizaciji otočkih igara

(C.O.J.I.) čije sjedište u Francuskoj i u kojoj su i veliki svjetski otoci Korzika , Kreta , Sicilija , Azori , Baleari , Kanarski otoci , Madeira , Martinique , Guadaloupe , Sardinija , Farski otoci , Cipar, Reunion , Malta , Zelenortski otoci i drugi. Cilj igara  koje se održavaju već deset godina je okupljanje  mladih sa različitih dijelova svijeta  , te međusobno druženje i razmjena iskustava.

    Obzirom na kratke pripreme i činjenicu da se prvi put sudjeluje , sportski rezultati Korčule ipak će biti u drugom planu ,ali treba poštivati i onu  staru poznatu  da se „nikad ne zna… „  .

    Jedno je sigurno -  Korčula će na Igrama ipak biti u nečemu „naj“ – najmanji otok sudionik igara i sigurni smo da će na najbolji način predstavljati našu zemlju..  

    Igre će biti otvorene u utorak 23.svibnja u čuvenom Grčkom amfiteatru u Siracusi .  Većina korčulanskih sportaša natjecati će se u Palermu , osim plivačke ekipe  kojima se natjecanja odražavaju u Siracusi  .

   U izaslanstvu otoka Korčule je 51 član ,a za Siciliju se kreće u ponedjeljak 22.svibnja poslijepodne avionskim letom iz Dubrovnika za Cataniu ,a povratak je predviđen u subotu 28.svibnja navečer. Uz HOO , sudjelovanje otoka Korčule na ovim igrama pomoći će i  Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije . Sve o 10.Igrama mladih otočana sa sastavima svih otočkih ekipa ,sa  fotografijama i drugim detaljima sportaša i otoka a može se pronaći na web stranici      www.jeuxdesiles.org   .

 

                              

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8601440