Otvorene Igre mladih otočana na Siciliji

Kategorija: Sicilija 2006. Kreirano: 25 Svibanj 2006 Objavljeno: 29 Travanj 2010

 

SIRACUSA/PALERMO – Pred više od četiri tisuće gledalaca u povijesnom ambijentu poznatog  Grčkog amfiteatra u Siracusi na Siciliji  jučer su otvorene 10. sportske igre mladih otočana.  Igre je otvorio Pierre Santoni Predsjednik Organizacijskog odbora svjetskih Igara mladih otočana (COJI), a u svečanom mimohodu među 22 svjetska otoka ove je godine Hrvatska prvi put imala svoje predstavnike . Rame uz rame i sa najvećim otocima svijeta ove će godine boriti i naša mala Korčula i  to sa  44 sportaša u četiri sporta . Ovo su do sada najveće sportske igre mladih otoka svijeta , na kojima sudjeluje preko 2500 sportaša sa tri kontinenta.

 

 

Korčulanska ekipa raštrkala se na različita mjesta . Plivači i su u Siracusi , ostatak ekipe je u različite autobuse nakon otvaranja krenuo u četiri sata udaljeni Palermo .Tamo smo raspoređeni i smješteni po sportovima na različita mjesta i udaljeni jedni od drugih. Međusobna komunikacija među nama je time otežana , ali ipak dovoljna da vama javimo da smo svi živi i zdravi. Nažalost , unatoč činjenici da su organizatori zasigurno uložili ogromna sredstva u organizaciju Igara za sada je malo toga funkcioniralo. Imali smo velike probleme pri dolasku i smještaju u Siracusi i danas nakon Otvaranja i organizacije puta prema Palermu. Nadamo se da će dolaskom i smještajem u Palermu to biti puno bolje...

  Samo otvaranje bilo je na nivou, Talijani  su to napravili u svome stilu , mislim da će nam svima ostali u lijepom sjećanju .Ekipa Otoka Korčule burno je  posebno pozdravljena od više tisuća prisutnih kao nova članica koja  prvi put sudjeluje na Igrama. Imali smo i posebno ekipu naših malih sicilijanskih navijačica  .

    Nigdje nije organiziran nikakav  press centar ili mjesto gdje bi dolazile informacije , čak i u hotelu gdje sam smješten zajedno da tenisačima nemam internet acess  ni wireless conection , pa ću se morati snalaziti kako znam i umijem .

     Naše sportaše danas očekuju prvi nastupi .Tenisači u momčadskoj konkurenciji za protivnike imaju momčad otoka Elbe . Nažalost  tenis će se igrati samo u momčadskoj  konkurenciji ,a kako osim  Andree Blaževića nemamo druge ženske predstavnice našima je dodijeljena još i jedna talijanska tenisačica. Njihove protivnice ujutro će biti ekipa Krete. Nastupaju i naši stolnotenisači koji bi  poslijepodne trebali u na terenima Insituto  Pio La Torre imati prve susrete ,a kreću i prve utakmice naših rukometaša.

                  

                                           Tekst i foto Nenad Kosović    

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8728469