Drugi dan natjecanja na Igrama otoka u Palma de Mallorci

Kategorija: Mallorka 2009. Kreirano: 28 Svibanj 2009 Objavljeno: 30 Travanj 2010

 

 

Drugog dana Igara sa natjecanjima su krenuli i naši sportaši, a najaktivnija je bila naša plivačka ekipa. Jasna Peručić prvi je put na nekom natjecanju uopće  plivala 800 m i zauzela osmo mjesto. Nastupila je i na 50 slobodno i postigla osobni rekord. Dora Tešić je na 100 delfin zauzela solidno 13. mjesto , dok je  Mirna Vilović nastupila je na 50 prsno i 100 delfin. Toni Čeprnja plivao je solidno na 100 prsno i 400 mješovito ,a poslijepodne je nastupio u disciplini 50 slobodno i 50 prsno ( 17.mjesto ). Mario Čeprnja je na 50 slobodno bio petnaesti, a na  200 slobodno četrnaesti. Plivačka natjecanja održavaju se u 25 - metarskom bazenu sportskog kompleksa Principes de Espana u kojem je i atletski stadion gdje su nastupile i naše atletičarke. U  konkurenciji mnogo jačih i iskusnijih atletičarki Martina Šeparović na 100 m i Ivana Andrijić na 400 m nisu imale značajnih rezultata. U subotu još nastupaju Josip Žaknić na 800 m i Ante Padovan u skoku u vis.

    Rukometašice su najprije poražene  od vršnjakinja Korzike rezultatom 19:27, a poslijepodne su igrale protiv domaćina Mallorce i unatoč vodstvu u većem dijelu utakmice na kraju poražene sa 18:21.

Tenisači su u prvom nastupu poraženi od Jersey sa 3:0.

    U hotelu Rio Bravu u Arenalu - dijelu Palme gdje se uglavnom i nalaze svi učesnici Igara, jučer je držana  i Generalna Skupština COJI-a na kojoj su bili i  naši predstavnici Liljana Ujlaki Šubić i Dušan Kalogjera. Odluka o domaćinu slijedećih Igara međutim nije donijeta, a kako nam je rekla gđa. Ujlaki-Šubić zainteresiranih nema, pa su Igre za slijedeću godinu upitne. Za 2011.g. prijavila se Sicilija, 2012.g. Cipar ili Martinique, 2013.g. Sardinija, 2014.g. Mayotte, a prema sadašnjem rasporedu Korčula bi trebala biti organizator 2015.g !

     Jučer smo se u nekoliko navrata sreli sa Predsjednikom COJI-a Pierre Santoniem koji se uvijek rado sjeća svog boravka na Korčuli. Usput smo  saznali da je za ovogodišnje nešto skromnije organizirane Igre potrošeno oko milijun eura ! Tome treba napomenuti da je Mallorca od prije imala kompletno završenu sportsku infrastrukturu.

     Teško je govoriti o nekom mjestu na temelju samo dan-dva boravka u njemu. Ono što se  može primijetiti da je ovdje jedan sasvim drugačiji turizam nego kod nas. Bezbroj je hotela u koje najviše dolaze njemačkih turisti, a nekoliko  kilometara duga pješčana plaža koja se proteže od Arenala u smjeru središta Palme cijeli je dan prepuna turista. Domaćini su ovdje izuzetno ljubazni i susretljivi, očito svjesni da na ovaj ili onaj način svi žive od turizma. Kao i na Korčuli veliki je problem parkiranja, no na ulicama je red i nema prevelike gužve, pa se uskim ulicama i autobusi normalno voze. Svi poštuju znakove i drugu signalizaciju, ali i stalno prisutnog mini pauka kojeg uslužuje lokalna policija...    

   U subotu je zadnji dan natjecanja, a navečer je u Palma Areni ceremonija svečanog zatvaranja Igara sa podjelom odličja i pehara koja bi shodno programu trebala potrajati do sitnih sati. Biti će zaista naporno jer nas već u 08,35 čeka avion za Frankfurt, te preko Zagreba i Splita povratak u Korčulu ...

   

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724663