Otvorene 13. Svjetske otočke igre u Palma de Mallorci

Kategorija: Mallorka 2009. Kreirano: 28 Svibanj 2009 Objavljeno: 30 Travanj 2010

  

 U četvrtak navečer u Palma de Mallorci otvorene su 13. Svjetske otočke Igre na kojim ove godine sudjeluje sedamnaest otoka iz deset država sa tri kontinenta. Ceremonija svečanog otvaranja održana je u Palma Areni - sportskom objektu izgrađenom prošle godine koji prima 4500 gledatelja. U mimohodu uz naše bili su i mladi sportaši Azorskog otočja , Cape Verde, Cipra, Krfa, Korzike, Elbe, Gvadaloupea, Jersey, Madeire, Mallorce, Malte, Martinique, Mayotte, Sardinije, Sicilije i Wighta. Nažalost kriza i recesija  osjetila se i ovdje, na Mallorcu ovaj put nije doputovalo nekoliko otoka stalnih učesnika Igara, no unatoč tome više od 1200 sportaša natjecati će se u deset sportova, a u nekim od njih natjecanja su počela još prije otvaranja. Mlade sportaše pozdravio je Predsjednik COJI Pierre Santoni, a Igre je otvorila Francina Armengol - Predsjednica Vijeća Mallorce. Na svečanosti otvaranja nastupilo je nekoliko folklornih skupina sa Mallorce, uz vesele plesove  i karakterističnu glazbu ovog otoka, osebujne nošnje, bogatu koreografiju i naravno neizbježne kastanjete. Otok Mallorca kroz povijest uvijek je imao određenu autonomiju, tako je i danas ima svoju vladu, zastavu i himnu. Na otoku inače živi oko 300 tisuća ljudi, a polovica toga u Palmi.

    Putovanje je inače prošlo bez problema, a osim uobičajenih sitnih  problema oko akreditacija i smještaja, tako je okončan i prvi  uvodni dan. Svi smo smješteni u Palmi, no nismo svi u istom hotelu već smo raspoređeni po sportovima. Hoteli su blizu jedan drugoga pa nam međusobni kontakti i komuniciranje ne predstavljaju veći problem. Sportski tereni uglavnom su na drugom kraju grada, a sportaši će se na borilišta voditi autobusima.

  U petak je zgusnuti program natjecanja, naše rukometašice tako će odigrati dvije utakmice, nastupaju tenisači, a počinju  atletska i plivačka natjecanja. Ove godine sve će nekako biti zaista ekspresno, jer Igre završavaju već u subotu  navečer...

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724663