Sportaši Korčule putuju na Svjetske otočke Igre

Kategorija: Mallorka 2009. Kreirano: 04 Svibanj 2009 Objavljeno: 30 Travanj 2010

 

 

Mladi sportaši otoka Korčule putuju sutra na 13.Svjetske otočke igre koje će se od 28. do 31.svibnja održati u Palma de Mallorci.   

   „Unatoč financijskim poteškoćama 24 mlada sportaša i sportašice u dobi od 14 do 16 godina braniti će i ove godine boje našeg otoka  u društvu 23 svjetska otoka. Općina Vela Luka ove godine naime nije bila u mogućnosti financirati putovanje djece  no zajednički stav lokalnih zajednica na otoku je bio da se ne odustane od sudjelovanja. Stoga smo morali smanjiti  broj sportaša, pa tako nažalost ovaj put nemamo ekipu u stolnom tenisu. Uz velike napore uspjeli smo prikupiti financijska sredstva, a očekujemo i obećanu  pomoć HOO-a, Ministarstva mora  i Županije. Problema je bilo i u organizaciji samih Igara, koje su gotovo u zadnji trenutak premještene sa talijanske Elbe u Mallorcu i skraćene na samo tri dana» “, rekao je Dušan Kalogjera član Skupštine COJI.

      Korčula će na Balearima biti zastupljena u četiri sporta – atletici, plivanju, tenisu i ženskom rukometu. Nakon Sicilije, Korzike i  Guadeloupea ovo će biti već četvrte Igre za redom na kojima će sudjeluju mladi sportaši našeg .

     Na  Palma de Mallorci putuju :

    Atletika – Josip Žaknić, Antun Padovan, Nikola Damjanović, Ivana Andrijić, Martina Šeparović - voditelji Nenad i Gordana Šeparović -    

    Tenis-  Frane Jurjević, Todor Granić i voditelj Stjepan Ipša –      

    Plivanje - Mario i Toni Čeprnja, Gregor Fabris, Vinko Fabris, Mirna Vilović, Jasna Peručić, Dora Tešić, Marija Žanetić  - voditelj Adriana Barčić

     Rukomet (ž) - Ivana Petrović, Marija Cebalo, Lucija Andreis, Ivana Bikić, Ivana Krajančić, Ana Trojanović, Ana Žuvela, Viktorija Cetinić, Petra Vuletić – voditelj Ofelija Dragojević.

    Voditelj cjelokupne sportske delegacije je Dalibor Antunović, a uz gđu. Liljanu Ujlaki Šubić iz HOO-a u našem izaslanstvu  su još dr. Sanda Gračan liječnica, novinar Nenad Kosović, Tajana Grbin (VIP) i Dušan Kalogjera član Skupštine COJI-a.

     Prvenstveni cilj Igara na kojima se očekuje oko 1200 sportaša je druženje mladih kroz sport sa različitih dijelova svijeta.  Korčula u konkurenciji velikih svjetskih otoka - Sardinije, Cipra, Sicilije, Martinuque i drugih što se sportski dostignuća ne očekuje mnogo. No nikad ne zna , tvrde naši mladi sportaši... Kao i proteklih godina medijski pokrovitelj i sponzor naše  ekipe je Večernji list.

   Putuje se u srijedu ujutro katamaranom iz Korčule odnosno Vele Luke za Split, potom zrakoplovom preko Frankfurta za Palma de Mallorcu. Povratak je previđen u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

                                            

 

 

.

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724584