Završene 11.Igre otoka –

Kategorija: Korzika 2007. Kreirano: 27 Svibanj 2007 Objavljeno: 29 Travanj 2010

 
Svečanim defileom i podjelom medalja u Ajacciju su završene 11.Igre otoka svijeta. Većina od preko dvije tisuće mladih sudionika okupilo se na završnoj svečanosti  koja je započela okupljanjem svih sudionika  na Trgu Napoleona Bonapartea u Ajacciju, odakle su svi zajedno u povorci krenuli prema Grotte Napoleon i velikom  spomeniku slavnom vojskovođi ispod kojeg je održana završna ceremonija.
    Među 23 otoka bili su i naši mladi Korčulani, naoružani našim bojama i zastavama, burno  pozdravljeni od brojnih gledalaca, a ovaj put i posebno raspoloženi i navijački motivirani. A kako i ne bi, kada smo na ovim Igrama dočekali i prvu korčulanska medalja u službenom dijelu Igara !
      Naše mlade tenisačice Andrea Blažević i Marina Prosenica, osvojile  su

naime srebrno odličje u tenisu ! U finalnoj borbi nakon velike i dramatične borbe poražene su od Kanarskih otoka sa 2:1. Odlučile su nijanse u igri parova gdje su Španjolke imale više sreće i okitile se zlatom.  Čestitke Andrei i Marini na najvećem uspjehu korčulanskih sportaša na otočkim Igrama. Uz to naša Andrae Blažević proglašena je najboljom igračicom turnira za što je primila posebni pehar. Bravo !
     Nakon tri dana u petak opet smo se opet okupili svi zajedno na jednom mjestu, pa smo iz prve ruke mogli saznati i rezultate i srediti dojmove od ekipa koje su se natjecale izvan Ajaccija.
     Od službenih sportova plivači su u Bastiji postigli ono što se, obzirom na uvjete koje imaju od njih i očekivalo. Najbolje su plivali Matea Poljski - deseta na 100 i trinaesta na 200 prsno i njen brat Damir petnaesti na 200 delfin.
        U demonstracijskim sportovima u Kupu otoka naši su bili izuzetno uspješni. Taekwando i Franka Anić u kategoriji plus 63 donose na Korčulu još jednu zlatnu medalju, njihovo ukupno četvrto odličje.
   Vrlo uspješna bila je i boćarska ekipa, posebna njen ženski dio. Josipa Botica pojedinačno sa još tri cure dijeli prvo mjesto, a dobila je i nagradu kao najperspektivnija igračica turnira. Minka Nakićević je druga u preciznom izbijanju, a ekipno naše su treće.
 Šahisti otoka Korčule nadmetali su se u Calviu i svojoj skupini zauzeli peto mjesto. 
  Ukupni pobjednici Igara su sportaši Kanarskih otoka, druga je Sicilija ,a treća Sardinija.
        Općenito gledajući otok Korčula i njeni sportaši i ove su godine bile više nego uspješni. Uz odlične rezultate Korčulani su opet  dostojno predstavljali otok i Hrvatsku. Potvrdila nam je to i gospođa Liljana Ujlaki Šubić, voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju pri HOO-u koja je o ovogodišnjim Igrama rekla:
   «Uz manje organizacijske probleme u početku Igara, naša su djeca koliko čujem  vrlo  zadovoljna boravkom na Korzici. S druge strane izuzetno smo zadovoljni njihovim nastupima i sportskim rezultatima. Čestitam svima, a posebno tenisačicama, taekwando djevojkama i boćarima na osvojenim medaljama. Od 23 otoka, Korčula je u ukupnom poretku 17-ta što u konkurenciji najvećih svjetskih otoka predstavlja solidan uspjeh. Korčula još uvijek ima status pridruženog člana ,a od 2008.g. postajemo punopravni član organizacije COJI.»
  Dvanaeste Igre otoka ostaju u Francuskoj. Iz Korzike slijedeće godine sele se na francuski prekomorski teritorij na dalekom otoku Gadeloupeu, što će za sve evropske otoke značiti veliki posao u organizaciji putovanja . U tom smislu traže se najbolji modeli kako bi putovanje sportaša svih evropskih otoka  bilo lakše i jeftinije organizirano. Po riječima gđe. Ulaki-Šubić , uz potporu HOO-a sudjelovanje i odlazak otoka Korčule na taj daleki karipski otok uopće nije upitan !
   Dakle mladim sportašima otoka Korčule još jedan dodatni motiv da se u slijedećem razdoblju potrude i izbore za status otočkog reprezentativca, a sportskim djelatnicima i svim lokalnim čelnicima na otoku da im omoguće  još bolje uvjete za rad i sportske pripreme!
  
                       Tekst i snimak : Nenad Kosović

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702901