Treći dan Igara- tenisačice u finalu, nova pobjeda rukometašica

Kategorija: Korzika 2007. Kreirano: 25 Svibanj 2007 Objavljeno: 29 Travanj 2010

 

 

 

     Zadovoljstvo mi je javiti da su naše mlade tenisačice Andrea Blažević i Marina Prosenica   nakon pobjede protiv  Sicilije od  2:0 ušle u finale i danas  ujutro  igraju sa  prošlogodišnjim pobjednicima Kanarskim otocima . Dva pojedinačna meča  sa Sicilijom bila su na visokom nivou, uz puno kvalitetnih poteza , posebno naših dviju djevojaka .     Nakon što su pobijedile Francusku Polineziju sa visoki 38:10 , rukometašice su prepunoj dvorani Gimanzije M.Bozzi jučer odigrale tešku  utakmicu pr otiv domaćina Korzike i pobijedile sa 18:16 . Najbolja naša igračica bila je vratarka  Megi Šestanović, koja je obranila niz teških udaraca, a odlične su bile Tereza Lozica sa 8  i  Sanda Tasovac 4 golova.  Veliki obol pobjedi dali su i naši mnogobrojni navijači koji su tijekom cijele utakmice zdušno navijali za naše djevojke Umorne i desetkovane sa

 

nekoliko ozljeda danas su rezultatom 30:21  izgubile  zadnju utakmicu sa vrlo jakom ekipom Martiniquea..

    Nastavljena su i atletska takmičenja na  stadionu Sportskog kompleksa Jean Nicoli u Ajaciju. Na 100 m naš Marko Padovan , unatoć ozlijedi noge, zauzeo je odlično peto mjesto, a u skoku uvis Ante Padovan  skočio je 1,70 m i postigao osobni rekord. Na 800 metara nastupile su  Franka Gavranić i Danijela Šeparović.

     U stolnoteniskom natjecanju koje se održava u sportskoj dvorani Gimnazije A.rtur Givanni , ženski par Cetinić-Tabain u konačnom plasmanu su devete, isto kao i muški par Maričić- Golić. Ekipno ženske  Korčule su jedanaeste,a muškarci četrnaesti.

     Završena su  takmičenja u Bastiji ,naši plivači i plivačice danas su stigli  u Ajaccio,. Tijekom dana stižu taekwando borci ,  boćari, nogomataši i šahisti, koji su sudjelovali u demostracijskim sportavima u takmičenju koj su se održavala pod nazivom Kup otoka..

Nakon tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji, taekwando djevojke su zauzelo ukupno  drugo mjesto, a nogometaši su nakon pobjede i neriješenog rezultata ,te dva poraza   na  zauzeli četvrto mjesto.

     Igre službeno završavaju  vačeras kada će biti održana  Svečana ceremonija zatvaranja u centru Ajaccija na Trgu Napoleona Bonaparte,  uz zajednićko druženje i zabavu svih sportaša.

    Jučer smo posjetili  turistički  štand otoka  Korčule, koji se zajedno sa ostalim  otocima sudionicima Igara nalazi u samom  Ajacciju  , nedaleko porta i Kongresnog centra .Gospođa Maja Cebalo i gosp. Dorjan Dragojević zaista su  uložili puno truda da isti   bude reprezentativno uređen i bez ikakve dvojbe  najljepši je i  najposjećeniji na ovoj turističkoj priredbi..                                 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702882