Drugi natjecateljski dan Otočkih igara na Korzici

Kategorija: Korzika 2007. Kreirano: 24 Svibanj 2007 Objavljeno: 29 Travanj 2010

 

Drugog natjecateljskog dana na 11.Igrama otoka mladi sportaši Korčule postigli su nekoliko odličnih rezultata.

Iz Bastije odnosno Biguglie gdje se održavaju taekwandoo borbe Ante Šegedin nam javlja da je Kristina Suvaljko osvojila zlatno odličje, dok su Barbara Roso i Tajana Klisura osvijile srebrnu medalju u svojim težinskim kategorijama.Čestitamo !

 

         Najbolji rezultat među službenim sportovima postigao je Ivan Žanetić koji na atletskim nadmetanjima u vrlo jakoj konkurenciji bacio kuglu 13,57 m i zauzeo odlično četvrto mjesto .

 To je do sada najveći uspjeh naših sportaša na u žbenim sportovima na ovim Igrama i  uz prologodišnje pobjede tenisača i rukomataša i najbolji rezultat korčulanskih sportaša na Igrama uopće.  Čestitke Ivanu i njegovim trenerima Gordani i Nenadu Šeparoviću.

        U atletskim natjecanjima na Gradskom atletskom stadionu u Ajacciju nastupile su u polufinalnim trkama još Danijela Goreta i Ivan Tomašić na  400 metara, te Damjan Marov i Ivana Gugić na 1500 metara. Nažalost nitko od njih  nije uspio ući u finale.Sutra se nastavljaju atletska takmičenja i nastupi ostalih korčulanskih atletičara.

         Rukometašice su u neravnopravnoj borbi pobijedile Kretu sa 40:7. Najbolje u našim redovima bile su S.Tasovac sa 10, M.Šeparović 7 , T.Lozica 6 i T.Radić sa 5 golova, no sve naše djevojke pružile su dobru igru.Slijedeći protivnik je F.Polinezija ,a u skupini su još domaćina Korzika  i Martinique.

         Tenisači Korčule  danas igraju sa  Mayotte ,a naše tenisačice Andrea Blažević i Marina Prosenica pobijedile Jersey sa 3:0 i plasirali se u polufinale  među četiri najbolje ekipe. 

Nastupali su i stolnotenisači koji su u tri susreta doživjeli tri poraza.   

       Iz Cortea stižu i dobre vijesti o nastupu naših nogometaša koji su najprije jučer igrali sa domćinima Korzikom neriješeno 2:2, a nakon toga pobijedili Elbu sa 6:1.

       Danas smo se čuli i sa vođom plivačke ekipe Milanom Grbinom iz Bastije. Nemaju nikakvih problema , a obzirom na uvjete koji su imali za pripreme , naši mladi plivačii plivačice  postigli su solidne rezultate u sportu koji po tradiciji uvijek ima najjaču konkurenciju na Igrama otoka.

       Javio se i Stanko Šutalo iz P.Vecchia – svi su u redu, naši mladi bočari postižu soldne rezultate isto kao i šahisti u Calviu.

       U četvrtak završavaju natjecanja u demostracijskim sportovima i plivanju, te se svi sportaši tijekom dana sele u Ajacciju.Korčulanski sportaši tako će nakon tri dana opet svi biti zajedno u jednom gradu i navijati za svoje koji  nastavljaju natjecanja . Ceremonije zatvaranja Igara je predviđena u petak navečer, naš povratak kući u subotu navečer. 

      Sinoć je u Hotelu Coralia bilo je zaista živo. Prvenstveno radi nogometne utakmice Liverpula i Milana, stvorena je prava navijačka atmosfera . Malo dalje u hotelskom amfiteatru nastupile su plesačice iz Francuske Polinezije te pjesmom i plesom proslavile prvo sudjelovanje ovih otoka na Igrama i svojim araktivnim nastupome oduševili brojnu publiku, među kojima je bio i Predsjednik COJI-a Pierre Santoni .

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702849