Ostalo

VANDALI OŠTETILI IGRALIŠTE POD BALONOM Dom korčulanskih rukometaša i malonogometaša do daljnjega izvan funkcije ! FOTO

Kategorija: Ostalo Kreirano: 03 Siječanj 2018 Objavljeno: 03 Siječanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA -  Nismo mislili da ćemo na stranicama ovog portala trebati objavljivati priloge koji spadaju gotovo pa  u  - crnu kroniku ! Na početku godine za to su se nažalost pobrinuli nepoznati vandali svojim 'uratkom'  na  Igralištu Pod Balonom !

 Provalili su u objekt ,  'orgijali' njegovim inventarom, pjenom vatrogasnih aparata poprskali cijeli teren, tribine, strunjače, oštetili  aparate za čišćenje  objekta, lomili pivske boce.. Jednom riječju - ostavili 'krš'  iživljavajući se  nad  sportskim objektom koji je za sportove 'na suhom 'zapravo 'sve'  što grad i sportaši u Korčule i šire  - imaju!  I do daljnjega ga izbacili iz – funkcije ! Policijska istraga je u tijeku, a pomoć pri otkrivanju počinitelja sigurno će imati u snimcima video nadzora koji je sve zabilježio.

Neslužbeno riječ je o maloljetnicima , a što je bilo u njihovim  glavama doista je nejasno i neshvatljivo ....Možda im je u njihovoj  obijesti i svim tehnološkim i drugim blagodatima što im današnje društvo i većina roditelja pružaju  'dodijalo'  klizanje na ledu kojeg većina njihovih vršnjaka u drugim  malim primorskim mjestima nemaju  pa su još  htjeli imati  i 'snijeg'  i besplatno -  'skijalište' u Korčuli...

Neslužbeno  kamere su njihov 'uradak' zabilježile dana 28.prosinca u poslijepodnevnim satima, a kako je od utorka 26.prosinca kada se igralo finale 'Škatule' pa do danas  Pod Balonom nije bilo treninga  sportskih  aktivnosti, vandalski čin se otkrio tek danas.

Trenerica  u Rukometnom klubu 'Korčula' Janja Lozica  ulaskom u objekt se jednostavno šokirala zatečenim,  odmah je obavijestila nadležne.  Provalnici su za ulazak u objekt  po svemu sudeći otvorili i bočne otvore / zastore Balona.

Kolika je počinjena šteta znati će se uskoro, no zasigurno neće biti mala. Pritom je pitanje hoće li se moći u potpunost  očistiti kompletna pjena iz objekta i podloga vratiti u normalno stanje, obzirom na to da je posuta i tako ostvaljena još prije pet-šest dana . Vatrogasni stručnjaci ipak smatraju da podloga bez obzira na sve ne bi trebala imati posljedice...

Bilo kako bilo nadamo se da će vinovnici ovog nemilog događaja biti otkriveni i shodno zakonu primjereno kažnjeni !

 

FOTOGRAFIJE U Galeriji slika napravila Janja Lozica

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8792699