NAJVIŠE DRŽAVNO SPORTSKO PRIZNANJE Dušan 'Dule' Antunović dobitnik Državne nagrade za životno djelo 'Franjo Bučar'

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 19 Listopad 2019 Objavljeno: 19 Listopad 2019
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB – Legendarni hrvatski vaterpolist, trener i prvi hrvatski vaterpolo selektor Korčulanin Dušan  Antunović posmrtno je nagrađen najvišim hrvatskim sportskim priznanjem - Državnom nagradom za životno djelo 'Franjo Bučar.

 'Dule' je ponikao i igrao u korčulanskom KPK-a,  sa kojim je pak kao trener postigao i najveće uspjehe u povijesti kluba – osvojen Europski kup kupova 1978.g., te pobjednik Kupa  i 2.mjesto u prvenstvu bivše države. Rođen je 1947.g. u Korčuli, a preminuo je 2012.g. u Zagrebu.

Pored Dušana Antunovića ovogodišnji dobitnici iste nagrade još su i bivši nogometaš Dinama, reprezentativac i nogometni trener Zdenko Kobeščak, te rukometni trener Zdravko Malić.

Dobitnici  Godišnjih nagrada 'Franjo Bučar' za 2019.g. su  Davis Cup reprezentacija Hrvatske, alpinist i putopisac Darko Berljak, dugogodišnje vaterpolo trener Vlaho Mišo Asić, nekadašnji liječnik hrvatske košarkaške reprezentacije Miran Martinac,sportski novinar Zdravko Reić, aktualna europska prvakinja u bacanju koplja za gluhe osobe Laura Štefanac, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislav Krističević, nekadašnji vaterpolist i vaterpolski trener Zoran Roje, bivša rukometašica Klaudija Bubalo, bivši svjetski prvak u taekwondou Filip Grgić, svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti, te legendarni košarkaš Nikola Plećaš.

Nagradat 'Franjo Bučar'  najviše je državno priznanje koje dodjeljuje Republika Hrvatska  za iznimna postignuća i doprinos razvoju športa. Nagrada od 1991.g.nosi i ime po začetniku hrvatskog sporta dr.Franju Bučaru.

Svečana dodjela Državnih nagrada  'Franjo Bučar' za 2019. godini održat će se 25.studenoga. Dobitnicima nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja, zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50.000 kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju, medalju s likom Franje Bučara, te novčani iznos od 20.000 kuna.

Naslovnica: Dušan 'Dule' Antunović  ( u Korčuli 2008.g. na proslavi 30-godina od osvajanja Europskog kupa kupova)

Snimio: N.Kosović 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8721181