IDU DALJE U BORBU ZA MEDALJE Mlađe nade KPK-a među četiri najbolje momčadi Hrvatske !

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 13 Rujan 2019 Objavljeno: 13 Rujan 2019
Napisao/la Nenad Kosović

RIJEKA – Kapekaške mlađe vaterpolo nade ušle su među četiri najbolje momčadi Hrvatske !  Sjajan je to rasplet  to današnjeg dana na Prvenstvu Hrvatske za kategoriju (2008.i mlađe)  koja je na riječkoj Kantridi okupila ukupno 17 momčadi iz Hrvatske i u kojem su vaterpolo 'klinci' trenera Lovora Lozice i Marjana Kosovića ostvarili dvije nove pobjede.

Jutros su u zadnjoj utakmici preliminarne skupine pobijedili vršnjake Solarisa 18:3  i tom pobjedom osvojili prvom mjesto u svojoj Skupini 'B'. A to je značilo da im u novoformiranoj  Skupini F u slijedeće dvije utakmice treba barem jedna pobjeda kako bi ušli među četiri najbolje momčadi. A tu jednu, borbe za medalju vrijednu pobjedu, ostvarili su odmah u večernjem programu pobijedivši Zadar 1953 rezultatom 10:5. Tako će sutra u subotu ujutro utakmica protiv zagrebačkog 'Medveščaka' što se odlučivati u prvom mjestu Skupine 'F'  i  shodno njenom ishodu određivati protivnika kapekašima u borbi za medalje .

Raporti trenera sa utakmica su slijedeći:

Solaris - KPK 3:18 (0:4 0:4 2:6 1:4)

Barčot  ( 8 obrana + 2 peterca obranjena), Franulović, Fider, S.Borovina 1, Kokanović, Jurjević, Farac 4, Botica 1, D. Bissako 3, Brkić, Čale 7,  L. Ray, , Prskalo, Brčić ( 2 gola + 2 obrane) 

Dosad najkvalitetniji protivnik, ali ni to nije spriječilo kapekaše da razviju svoju igru. Ponajviše dobra obrana i presing na protivnika stvorili su dosta prilika za lake pogotke. Iako smo imali dosta prilika i ponekad brzopletih završnica na kraju uz kontinuirano dobru igru došli smo do visoke pobjede. Za napomenuti je odličnog Barčota na golu (obranjena 2 peterca).

KPK - Zadar 1952  10:5 (2:0 4:2 1:2, 3:1)

Barčot (4 obrane / obrana peterca), Franulović, Fider, S.Borovina 1, Kokanović, Jurjević, Farac 1, Botica, Bissako 1, Brčić  6, Čale 1, L. Ray, Brkić, Prskalo

Možemo reći prva prava utakmica na turniru. U prve dvije četvrtine kontrolirana utakmica od strane kapekaša,omjer iskljuečenja poprilično na štetu kapekaša kod kojih je čini se proradio je kapekaški dišpet te su u lavovskoj borbi izborili pobjedu vrijednu polufinala.

 

Foto :KPK

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8704442