MARSONIĆI I KAPEKAŠIĆI TREĆI PUT Mlađi vaterpolo uzrasti 'Marsonie' opet na pripremama u Korčuli

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 10 Lipanj 2019 Objavljeno: 10 Lipanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA  - Proteklih dana u 'radnoj posjeti' Korčuli bili su mladi vaterpolist 'Marsonie'  iz Slavonskog Broda čime je nastavljena suradnja tog kluba sa našim KPK-a.

Nakon što su 'kapekašići' već bili u posjetu Slavoniji u prosincu 2017.g., a  'marsonići' u travnju 2018.g.  u Korčuli, ovo je već treći put da najmlađe snage dvaju klubova zajedno odrađuju treninge.

Pod vodstvom trenera Gabrijela Grubišića i tajnika Dragana Klema mladi su i 'Brođani ' u Korčuli boravili od četvrtaka do nedjelje. Pored zajedničkih treninga odigrano je i pet utakmica na bazenu Gojko Arneri, a sve je začinjeno 'mini vaterpolo turnirom' sa pomiješanim momčadima.

'Zajedničke pripreme iskoristili smo da vidimo 'gdje smo', pogotovo što se tiče kategorije 'nade' koju vodi trener Lovor Lozica i u kojoj imamo samo jednog igrača 2007,  dok su svi  ostali  2008 i mlađi. Pripremamo ih za njihove prve turnire u Cavtatu 21.lipnja i za njihovu glavnu akciju u rujnu mjesecu PH-e  za mlađe nade. Za naše mlađe kadete bila je to dobra priprema za predstojeće  Kvalifikacije za Kup Hrvatske i Međunarodni turnir u Voloskom u organizaciji VK Opatija. U zajedničke pripreme ovaj je put što nada što mlađih kadeta uključeno ukupno 25 mladih kapekaša. Kako je planirano uzvratni posjet organizirat ćemo u prosincu u  Slavonskom Brodu ' rekao nam je trener mlađih kadeta Marjan Kosović.

Osim treninga 'marsonići' i 'kapekašići' zajedno su se družili i izvan bazena. Otišli su zajedno u kinu, bili na kupanju u Lumbardi, a pogledali su i vitešku igru 'morešku'.

'Kao i prošle godine gostoprimstvo, organizacija i uvjeti suradnje bili su na visokom nivou. Naša djeca, njih 14 koji su stigli u Korčulu od početka suradnje ostali su prijatelji sa svojim vršnjacima iz KPK-a, a osim usvajanja novih vaterpolo tehnika djeca su i ovaj put stekla dodatna nova prijateljstva. Uvjeti treniranja  više nego očekivani, dva  puta dnevno, što treninzi što utakmice. Dan nam je bio 'kratak 'kao i sam ostanak jer djeci se kući ne ide, jednako kao i kapekašima kada dođu kod nas. Hvala još jednom na svemu i vidimo se na jesen u Brodu'rekao je  Dragan Klem tajnik VK 'Marsonia' kluba osnovanog prije sedam godina.

Trener mlađih kategorija Gabrijel Grubišić je dodao:

'Svake godine u svakom pogledu sve više napredujemo i posvećujemo se našim mladim snagama. Ove zajedničke pripreme poslužile su nam da djeca uoče svoje nedostatke u igri, te da steknu nove vaterpolo vještine. Najvažniji i najljepši dio ove zajedničke suradnje su brojna nova prijateljstva i zajednička druženja zbog kojih su djeca prvenstveno sretna. Zahvaljujemo se KPK-u  na gostoprimstvu i organizaciji  očekujemo ih što prije u Slavonskom Brodu'.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8554605