NA SAVI ZA SADA SU PRAVI Kapekaši tri od tri ! Pobjedama protiv Primorja i Mornara izborili borbu za medalju

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 06 Srpanj 2018 Objavljeno: 06 Srpanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB - Tri utakmice , tri pobjede , prvo mjesto u skupini i izravni ulazak u polufinale koje ujedno znači  i borbu za medalje. To je dosadašnji učinak kapekaških kadeta, prvaka Hrvatske u dosadašnjem trajanju ' Final 8' -Kupa Hrvatske u vodi zagrebačkog bazena na Savi…

Ujutro Primorje EB , dobar ulazak u utakmicu, dvije četvrtine sa identičnih 3:1 i krajnjih 9:4, iako su mladići trenera  Marjana Kosovića imali u završnici i 9:2... Najefikasniji Toni Mozara sa 4 gola, pa Domagoj Čale 3, dok su  po jednom pogodili Marijan Duhović  i Viktor Antunović,  uz 8 obrana Roberta Fioreninija i postotak obrana od 67 posto  (8/12)

Poslijepodne pak  stari znanci splitski mornari, ogled i dvaju dobrih  prijatelja trenera Marina Kliškinjića i Marjana Kosovića, a na klupi Mornara još i bivši kapekaški šef struke Vili Mladinić ... Ogled koji je nakon jutarnje pobjede Mornara protiv ZPK odlučivao o prvaku Skupine... Ujutro protiv riječkih 'bankara' dvije prve  četvrtine kapekaši su dobili sa po 3:1, a navečer protiv splitskih 'brodospasilaca' opet je na putu ka uvjerljivoj pobjedi 'carevao' četvrtinski rezultat 3:1… Jer ovaj put sve tri prve četvrtine  okončane su svaka pobjedom kapekaša od po 3:1, uz onu zadnju četvrtinu golovima bogatu završilo je na kraju 14:8. … Četvorica  po dva gola – Marijan DuhovićToni MozaraViktor Antunović , Danijel Caktaš  i Domagoj  Čale,  a  Marin Čumbeić i što je znakovito čak trojica onih mlađih koji uglavnom 'griju klupu' uspjeli su u se upisati u strijelce i postići svoje prvijence na Završnici Kupa – Ivo Milat, Karlo Jurić i Vito Favro.  Robert Fiorenini opet učinkovit, 8  obrana od 11 udaraca prema njegovim vratima .

Dakle KPK će ujutro odmarati i čekati za poslijepodne svog protivnika u polufinalu. Biti će to ili riječko Primorje EB ili  Jug CO koji je ujutro u  derbiju one druge B Skupine poražen od  Jadrana iz Splita... Mile Smodlaka, trener jadranaša 'zapaprio' je nekadašnjim svojima i uzbudljivoj utakmici odnio pobjedu (11:10) . Jadran se kao pobjednik Skupine tako izravno plasirao u sutrašnje polufinale, a viceprvaka Hrvatske poslao u sutrašnju jutarnju četvtrtfinalnu utakmicu protiv Primorja EB.

2.Kolo Skupina A

KPK – Primorje EB   9:4 (3:1, 3:1,1:0, 2:2 )

3.Kolo Skupina A

Mornar BS – KPK  8:14 ( 3:1, 3:1, 3:1, 5:5)

Zbog  nogometne utakmice Rusija – Hrvatska sutrašnji večernji raspored igranja je promijenjen ,pa će KPK svoju polufinalnu utakmicu igrati u 17.15 sati. 

Foto Naslovnice:  Domagoj Čale u dvije današnje utakmice pet golova 

Snimio: N.Kosović 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7941301