NA SATU KAPEKAŠKE POVIJESTI Kapekaški prvaci u posjeti dr.Liviju Balarinu, najstarijem živućem prvotimcu KPK-a FOTO

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 11 Travanj 2018 Objavljeno: 11 Travanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Junaci Tomova turnira danas su posjetili dr. Livija Balarina, najstarijeg živućeg prvotimca KPK i nekadašnjeg Predsjednika 'Korčula Pool'-a  , udruge koje je godinama radila i uvelike  zaslužna na onome što ova generacija ima - Gojkov bazen !  

Zajedno sa Predsjednikom kluba Mariom Sardelićem, članom uprave Lovrom Krstulovićem i svojim trenerom  Marjanom Kosovićem,  kapekaški  kadeti zahvalili su dr. Balarinu  poklonivši mu medalju dobivenu protekle nedjelje kao najbolja momčad jednog od najjačih svjetskih turnira u ovoj kategoriji.

Čovjek koji je u rujnu 2012.g.  simboličnim bacanjem vaterpolo lopte u vodu službeno otvorio Gojkov bazen, samo  je pet i po godina kasnije dočekao u svom domu, na korčulanskom Trgu Svete Justine,  aktualne prvake  Hrvatske u svojoj kategoriji i pobjednike  najvećeg svjetskog  turnira za njihov uzrast…

'Čestitam vam i ponosan sam na  vaš sjajan uspjeh , drago mi je da  nastavljate  uspjesima koje je KPK imao kroz dugu i bogatu povijest , kluba starog  koliko i ja , osnovanog  daleke 1930.g. kada sam i ja rođen.  Bavljenje sportom uči  vas  discipline , uči vas obaveze, uči  vas želji za napretkom i to neka vas drži i dalje kroz život  - zaželio je kapekaškim kadetima  dr.Balarin  .

Kao primjer da je vaterpolo  uvijek bio akademski sport, da  sport i škola itekako mogu zajedno rekao je da su iz tih  prvih generacija kluba iznjedreni  brojni sveučilišni  profesori,  cijenjeni  pravnici, vrhunski  inženjeri  i ekonomisti, kasnije  na mnogim visokim i odgovornim radnim mjestima i funkcijama.

Pravi primjer i dokaz tome je i sam dr. Livio Balarin , cijenjeni liječnik i specijalist pedijatar, dugogodišnji  Ravnatelj  Dječje pedijatrijske klinike u Splitu .

Doktor Balarin mladim je vaterpolistima pokazao  i fotografije iz tih kapekaških početaka, ispričao brojne  zanimljive priče  i detalje iz vremena kada se igrao malo drugačiji vaterpolo nego ovaj današnji .  Mladi kapekaši u pored ostalog  doznali su da se  vaterpolo  u to vrijeme igrao  sa samo sedam igrača,  isključivo  ljeti u moru  po dva poluvremena i to kožnom loptom namazanom lojem kako bi se što manje ' 'nacupala' i otežala u moru.

Uz želju za dobro zdravlje dr.Balarinu i njegove mladim kapekašima za novim uspjesima  'sat kapekaške povijesti'   i male životne poduke  završio je zajedničkom fotografijom .

Foto u Galeriji slika : Nenad Kosović

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7829463