Odlučeno ! KPK-a će prvi put u svojoj povijesti igrati u 1.B Ligi !

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 22 Listopad 2014 Objavljeno: 22 Listopad 2014
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA – Vaterpolisti korčulanskog KPK-a, ovogodišnji ukupni pobjednici 2.HVL-e ipak će nastupiti u 1. B.Ligi ! Konačna je to odluka Uprave kojom će klub prvi put u svojoj povijesti igrati jedno zimsko natjecanje i u seniorskoj konkurenciji .

-  Iskoristiti ćemo pravo koje smo stekli osvajanjem prvog mjesta u 2. HVL-i, procijenili smo da je dvije godine treniranja u Zimskom bazenu 'Gojko Arneri' došlo vrijeme za iskorak seniorske momčadi i u zimskom razdoblju.  Sigurni smo da će ova naša odluka razveseliti sve prijatelje sporta i vaterpola u gradu i na otoku Korčuli . Igranjem u 1.B Ligi tako će u predstojećem zimskom razdoblju zapravo sve vaterpolo kategorije  kluba,  dakle uz seniore , još i  nade, mlađi kadeti i juniori sudjelovanjem u međunarodnom natjecanju 'Olimpijskih nada' biti  u natjecateljskoj konkurenciji– rekao je Mario Sardelić Predsjednik KPK-a,  dodajući da mlađe kategorije u spomenutom natjecanju svoje prve utakmice već odigrali  proteklog vikenda gostovanjem u Dubrovniku protiv vršnjaka Jug CO. 

 Natjecanje u 1. B Ligi trebalo bi započeti krajem siječnja 2015.g. , Liga uobičajeno traje do početka svibnja. Što se igračkog kadra  tiče KPK će nastupiti sa domaćim  korčulanskim igračima,  sa onim  dijelom prve momčadi koji boravi u Korčuli  ili su studenti u bližim gradovima, te igračima  iz juniorskog pogona.  Iz razgovora sa trenerom Vili Mladinićem saznali smo da se planira dovođenje  dva igrača sa strane  i  to isključivo juniora iz Splita ili Dubrovnika, najvjerojatnije 'sidruna' i vratara.

Natjecanje u 1. B Ligi igrati će se u dvije skupine , Sjevernoj i Južnoj u kojoj bi pored KPK-a , igrali još Zadar, Šibenik,Salona, Galeb – Makarska i  dubrovački Bellevue.  U toj prvoj fazi dakle bilo bi ukupno deset utakmica , po pet kod kuće i u gostima.

Sudjelovanjem u 1. B Ligi KPK će slijedeću godinu izgubiti pravo službenog igranja u 2.HVL-i jug…No to ne znači da će ljubitelji ljetnog vaterpola u Korčuli biti uskraćeni utakmica, jer će 'kapekaši' moći igrati kao i do sada sve utakmice , ali izvan konkurencije…

Dakle,  predstojeća korčulanska zima 2014/15 itekako će biti u znaku - vaterpola !  

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8818782