MOŽDA PRED VAS BANE DOBAR MOMAK IZ BRISBANEA Patrick Rafter dolazi na Korčulu

Kategorija: Tenis Kreirano: 18 Srpanj 2019 Objavljeno: 18 Srpanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

 

UMAG- Sinoć smo njega i Gorana Ivaniševića gledali u ekshibicijskom meču u Umagu, u svojevrsnoj reprizi onog nezaboravnog povijesnog meča Finala Wimbledona iz 2001.g.,  a za  koji dan bi  Patricka Raftera  trebali vidjeti i na - Korčuli!

'Jako sam sretan što nakon 30-satnog leta napokon u Umagu. Sjajna je stvar ponovno vidjeti Gorana i posjetiti ovo mjesto, koje još ljepše nego što mi ga je opisao. Ne veselim se samo o Umagu, već i onome što me čeka nakon ekshibicije. Nakon meča planiram nekoliko dana provesti u Dubrovniku i na Korčuli' rekao je Rafter nakon dolaska na ATP turnir u Umagu.

Sjećamo se tog sjajnog meča odigranog  u Wimbledonu onog nezaboravnog ponedjeljka prije 18 godina. Divili smo se tada Goranovom podvigu , slavio ga Split, Dalmacija cijela Hrvatska, doživio je doček sličan onom prošlogodišnjem 'Vatrenih' ..Ali smo isto tako tada upamtili i njegovog protivnika, korektnog i simpatičnog  Australca iz Brisbane nadasve dragog momka i dobro osobu .  'Pat' je u karijeri  osvojio  11 ATP naslova u 14 finala, u riznici trofeja ima  dva Grand Slama (oba US Opena),   finale Wimbledona,  bio je neko vrijeme svjetski igrač broj 1 (1999.g), i izbornik australske Davis Cup reprezentacije,član je 'Kuće slavnih.

Nakon tog povijesnog ponedjeljka 2001.g. i Finala odigranog za tenis, u pomalo neobičnom, što se gledatelja i navijanja  tiče, više  nogometnom nego teniskom ambijentu, Goran i Pat postali su zauvijek prijatelji.

O tome je među ostalim u svom članku objavljenom u jučerašnjem broju Sportskih Novosti  napisao novinar Neven Bertičević, veliki poznavatelj tenisa i onog što se oko tenisa događa:

'Kada je Goran Ivanišević 2001.g. došao na  Završni turnir u Sydney upravo zbog toga što je pobijedio u Wimbledonu, upoznao je roditelje Patricka Raftera. Znao je da tako krasna osoba mora imati i krasne roditelje, poklonio im je svoj reket , a oni su iskreno  baš kao što Australci to i jesu , iskreno do kraja rekli...'Kad već nije naš Patrick pobijedio, onda smo sretni da je izgubio upravo - od tebe '

'Taj momak jednostavno nije mogao biti drukčiji  jer je odrastao u velikoj obitelji. Bilo ih je devetero braća i sestara, a Patrick je sedmi po redu' znao je reći  Goran Ivanišević za Raftera , puno prije nego što su odigrali to nezaboravno  Finale na središnjem  terenu All England cluba...

 Dakle ovih dana možda na našem korčulanskom škoju i banete na tog dobrog momka iz Brisbane... 

Foto Naslovnice:  ATP Umag

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8601402