Pobjedom para Franković-Šegetin završen Boćarski turnir u Trpnju

Kategorija: Boćanje Kreirano: 28 Srpanj 2011 Objavljeno: 28 Srpanj 2011

altTRPANJ - Boće su u Trpnju hit, uz kadetski vaterpolo, jedini sportski događaji, turističko osvježenje, za 'uspavanu' turističku ponudu. Trpanj zato gostima nudi miran san uz svježi zrak i predivno more. Lijek od svih stresova, pa kud ćete bolje. A na boćarskim terenima odvijala se maratonska borba 16 najboljih peljeških ekipa – parova koji su u tri dana odradili 28 utakmica da bi dobili prvaka, prvaka Pelješca, a to je par trpanjskog 'Faraona' JAKŠA FRANKOVIĆ (Načelnik općine Trpanj) i STIJEPO ŠEGETIN (predsjednik i voditelj BK.'Faraon'). Pružili su partije 'za prste polizat', a kakve su protivnike imali. Visoka koncentracija (ravna velemajstorima šaha), taktičko vođenje, suradnja, igra bez riječi, nepogrešivo bližanje Frankovića i Šegetinovo čvrsto izbijanje, rezultirali su prvim mjestom. Imali su manje probleme u grupi gdje su prvi meč izgubili od Jelovčića – Stipeljkovića, klupskih kolega, a onda su krenuli pobjedama.

 

 

 

 

Dvije poslastice u četvrtfinalu protiv Dubravka Dražete i Stijepa Memunića (Hodilje) i u polufinalu protiv kolega iz Faraona Sliškovića i Butirića. Taj meč je bio finale prije finala. Poveli su Slišković i Butirić, držali prednost. Bližali su Slišković i Franković uz samog bulina, majstorski, a onda je preokret nastao kada je Šegetin ubacio u petu brzinu svojim izbijanjem. Butirić ga nije uspio pratiti i pobjeda je pošla na stranu Frankovića i Šegetina. U finalu su im protivnici bili Orebićani Čepo i Roso još uvijek aktivni nogometaši, kažu čim prestanemo eto nas u boćanju aktivno sa Orebićem u Pelješkoj ligi. Nisu mogli pružiti jači otpor domaćima i izgubili su. Ali zadovoljni su, izuzetno zadovoljni jer su u polufinalu napravili 'čudo' izbacivši boćarskog asa Zrinjevca i BiH reprezentacije, Markicu Dodiga sa njegovim kolegom iz 'Ogrca' Ivicom-Mikijem Jurićem. Dobili su ih 13 : 10. Dobiti Markicu, san je svih peljeških boćara, i ostvario se Orebićanima. Zasluženo. I još nešto, braća Prlaguzić, Antonio 16 i mlađi Ivan 13, iz Brijeste, plijenili su pažnju publike koja je zdušno navijala za njih. Pobijedili su dvojac Gornje Vrućice i to kako. Igrali su majstoricu za prolaz u četvrtfinale protiv Milovića i Tovarca. Drama se odvijala u noći sa ponedjeljka na utorak, prekinuta je kod rezultata 12 : 9 za mlade Briješćane pljuskom. Ostale su bile 3 boće za odigrati Miloviću i Tovarcu ali ih nisu odigrali, zbog kiše ili straha od poraza, svejedno. A nakon toga Milović čini sve kako bi stvar preokrenuo u svoju korist. Konzultira županijski boćarski savez i pronosi glas kako će novi meč igrati od početka, od nule jer da tako kažu pravila. Organizator 'Faraon' mu popušta jer su mladi briješćani pristali na to. U novom meču u kojem je Tovarac zamjenjen klupskim kolegom Mastilicom, Prlaguzići su maestralno pomeli sa terena Vrućićane rezultatom 13 : 10. Sportska pravda je pobijedila. A da bi svima bilo jasno Pravilnik boćarskog saveza Hrvatske o natjecanju propisuje u:

 Članak 26.
Susret se može prekinuti trajno i privremeno. Kod trajnog prekida nema nastavka.
Kod privremenog prekida razlikujemo tri slučaja:

1.       Kad se nastavak igra u istom danu susret se nastavlja tamo gdje je prekinut (nezavršene ture, brzinsko izbijanje i nezavršena serija  na poziciji u preciznom izbijanju ponavljaju se). Izvješće se vodi na istom obrascu.

2.       Kad se nastavak igra u drugom danu, nezavršene discipline igraju se ponovo od početka. U susretima s više disciplina završene discipline se ne ponavljaju. Za nastavak, momčad može prijaviti nove igrače kao da se igra novi susret.

 

 Dakle, meč je bio započet u ponedjeljak oko 23 sata, prekinut u utorak u 01 sat. Nastavljen isti dan u 17 sati. Što više reći boćarima Gornje Vrućice. Pobjede se ostvaraju na terenu igrom, a ne za zelenim stolom. I sportska napomena, što je sa tenis mečevima prekinutim zbog kiše, noći itd. Nastavljaju se postignutim rezultatima.

Slijedi kraći odmor, a onda će uslijediti turnir 'trojki', opet u Trpnju, oko Velike Gospe.

 

 Kompletni rezultati su u PDF-u  ispod fotografija

 

                          alt

 

                          Pobjednički par J.Franković - S.Šegetin

 

                         alt

 

                         M.Čepo - J.Roso  

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8808042