Boćarski turnir pojedinaca u Trpnju : Boris Jelovčić pobjednik !

Kategorija: Boćanje Kreirano: 21 Srpanj 2011 Objavljeno: 21 Srpanj 2011

 

 

altTRPANJ - Ljetna boćarska sezona u Trpnju započela je natjecanjem 32 prijavljena boćara u disciplini 'pojedinac'. Odigralo se u 10 dana  ( od 10.do 20 srpnja 2011) ukupno 74 utakmice. Izvrsni potezi, puno neočekivanih rezultata, ispadanja favorita. Još u prvom krugu /osam grupa/ ispadaju Branko Mastilica, Nebojša Marinović i Mato Ledinić, dok u drugom krugu natjecanje napuštaju Neno Milović, Nikša Jović i Stijepo Šegetin. U četvrtfinalnim grupama ispadaju Nedo Stipeljković, Nikša Tovarac, Jakša Franković i Stijepo Memunić.

 

U polufinalu Zoran Slišković pobjeđuje Antonia Prlaguzića, mlađeg, 13 : 10, dok u drugom paru Boris Jelovčić ubjedljivo slavi protiv Anta Prlaguzića (starijeg) 13 : 3.

     Boris Jelovčić u finalu pobjeđuje Zorana Sliškovića s 13 : 12. U zadnjem bližanju Jelovčić s prvom boćom na 30 cm. od bulina, troši prvu Sliškovićevu bližajuću boću, drugom Slišković preotima ponat ali Jelovčić puca i izbija. Slišković više nije imao snage za preokret, obe bližajuće boće nisu ugrozile Jelovčićevu. Tako se dogodilo najveće iznenađenje turnira. Najstariji igrač pokazao je punu vitalnost, nonšalanto osvojio prvo mjesto i tako poremetio sve moguće boćarske rejtinge koje su mlađi igrači sasvim drsko prisvojili sebi, misleći da se rejting gradi samo vremenom provedenim na terenu. A rezultat, gdje je dečki rezultat, pitali su se mnogi koji su se smatrali zapostavljenim. I baš ti igrači su maksimalno iskoristili turnir dokazavši da omjeri snaga i rejtinzi su ipak malo drukčiji.

Boro Jelovčić je proslavio pobjedu, ostavio tužnim svog susjeda Zorana Slišković, koji će još neko vrijeme analizirati kako je to propustio pobjedu u velikom finalu.

U ponedjeljak se u Trpnju nastavlja ljetna sezona boćanja, igranjem 'parova'. Još jedna disciplina za 'prste polizat', disciplina znalaca. Tko će od 'boćarskih lavova', onih koji svoj ugled nisu potvrdili na 'pojedincima', vratiti sjaj i okrnjeni ugled. Još kad se zna da na scenu stupa i Markica Dodig u paru sa kolegom iz 'Ogrca' Ivicom-Mikijem Jurićem. Dovoljno da ih se već stavlja na broj 1.

Turnir će trajati 4 dana, u ponedjeljak grupe A i B (po 4 ekipe u grupi, Davis cup sistem sa doigravanjem), utorak C i D, srijeda četvrtfinale, četvrtak polufinale i finale. Nakon toga Trpanjci će uživati u klupskim nadmetanjima 'trojki' i 'četvorki'. Kakva sezona.

 

I poziv ljubiteljima boćanja na nedjeljni /24.7/ Kup susret boćarskih klubova Gornja Vrućica i Komolac s početkom u 18 sati na terenu u Trpnju.    

 

alt

 

 

Boris Jelovčić

 

alt

 

Zoran Slišković, Boris Jelovčić i Ante Prlaguzić

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8812245