NA ZIMOVANJE CROATIA BARJAK VIJE U zadnjem kolu pobjeda Žrnova protiv Grka, Hajduka protiv Smokvice, tijesni poraz Orebića

Kategorija: Nogomet Kreirano: 02 Prosinac 2018 Objavljeno: 02 Prosinac 2018
Napisao/la Nenad Kosović

DUBROVNIK – Što se jesenskog nogometa tiče u 1. Županijskoj nogometnoj ligi – nema više… Polusezona je današnjim 11.kolom, završena. Croatia će rezimiti na vrhu , nakon današnje pobjede u Ćilipima, ali  i zahvaljujućikiksu GUsara na gostovanju kod 'fenjeraša' Sokola… U dvije utakmice međusobnmo su se ogledali 'naši' , Velolučani su bili bolji od Smokvičana, a Žrnovci pak od Potomjana, dok su  Orebićani  poraženi  na gostovanju u Župi.

Na Ruskovićima pobjeda Žrnova protiv Grka. Gledali smo smo prvo poluvrieme koje je zasluženo pripalo domaćinu. Uz pogodak  Ivana Tomovića u 20.minuti još smo vidjeli nekoliko prilika i 'drmanje grede' gostujućeg vratara Utovca iz slobodnjak  Pera Martinovića. U drugom dijelu Ivan Tomović je opet pogodio i  to u 75.minuti za svoju 'doppiettu' i jesenski učinak 'kuneja' od 8 bodova i 10. poziciju ljetsvice. Potomjani su na kraju jeseni pak sa istim borojem bodova na 8.mjestu.

U Veloj Luci pak derbi korčulanskog nogometnog zapada u kojem je Hajduk pobijedio Smokvicu. Gol za velika velolučka tri boda dao je Tomislav  Andreis u 75.minuti iz kaznenog udarca.

U srijedu su Velolučani igrali i zaostalu utakmicu protiv Slavena. Završilo je 2:2 , iako su mladići trenera Edija Žuvela dva puta imali vodstvo… Golove za 'moćnike' dali su Ivan Maričić  i Boris Tulić, a a za goste dvostruki strijelac bio je Đuro Trković.

Sa četiri osvojena boda u zadnje dvije utakmice Velolučani su pobjegli sa dna ljestvice i zimski 'feral' ostavili Sokolu. Jesen su završili na 11. mjestu sa 7 osvojenih bodova, uz napomenu da su bili kažnjeni  oduzimanjem dva jesenska boda . Smokvičanima su također oduzeta dva jesenska boda , na kraju su ih  prilupili 10 i nalaze se na 7.mjestu.

Orebićani su pali na Tarannteli … Bolja je bila Župa dubrovačka, minimalni poraz momčadi Željka Mihaljevića koja zapravo i ne čudi. U Čibaču su Orebićani putovali bez petorice-šestorice standardnih , sa puno 'golobradih' u momčadi. Golove za pobjednika dali su Viktor Levaj i Antoni oLipotić, a gol za Orebić polučio je Ivan Kordić.  Konačni jesnski učinak Orebićana je 6.mjesto uz 17 osvoienih bodova, najbolje su plasirani među korčulansko-pelješkom 'petorkom'.

U ostalim utakmicama Sokol je pomalo iznenađujuće otkinuo dva boda Gusaru, dok je Croatia bila uvjerljiva na gostovanju kod Konavljanina i tako u zadnjem kolu preotela Kominjanima jesensku titulu.  ONK Metković je pak prekinuo niz neuspjeha minimalno pobijedivši Slaven.

Rezultati 11 zadnjeg kola jeseni:

Hajduk 1932 -  Smokvica 1:0,  Žrnovo - Grk 2:0,  Župa dubrovačka -Orebić 2:1,  Sokol - Gusar 1:1, ONK Metković - Slaven 1.0  , Konavljanin -  Croatia 0:3  

Foto naslovnice: Sa današnje utakmce Žrnovo - Grk 2:0 

Snimio: N.Kosović

Tablica jesenskog dijela natjecanja ( Ilustracija ŽNS) 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8085694