POČELO JE POČELO Pelješac jači od Korčule …Jugo 'jače' od Omladinca i Hajduka

Kategorija: Nogomet Kreirano: 10 Rujan 2017 Objavljeno: 10 Rujan 2017
Napisao/la Nenad Kosović

DUBROVNIK - Krenula je danas lopta sa centra u 1.Županijskoj nogometnoj ligi .. U 1.kolu  nominalno su trebala biti tri međusobna ogleda naših 'markopolista', od kojih su odigrana samo dva…  Jako jugo je i danas bilo jače od pomorskog prijevoza prema Lastovu , a time i od nogometaša,  pa je utakmica između Omladinca  i Hajduka iz Vela Luke  dogovorno odgođena …

No zato se u ogledima otoka Korčule i poluotoka Pelješca igralo na Ruskovićima , odnosno  Haštriću…

U Žrnovu najbrži gol u novoj sezoni postigao je Toni Milović , već u 1.minuti doveo je svoje 'kuneje' u vodstvo. Do poluvremenu Orebićani su svoju terensku inicijativu  ipak 'oplodili' u  35.minuti kada je gol postigao Antonio Ivanković . U drugom dijelu gosti su u 62.minuti postigli  još jedan, tri boda vrijedan gol , a strijelac je bio prinova u njihovim redovima Josip Tolušić.

Na Haštriću su pak gostovali 'jadranaš'i iz Smokvice . Poveo je domaćin preko Hrvoja Bogdanovića u 18.minuti iz kaznenog udarca,  sedam minuta kasnije na 2:0 povisio je Kristijan Redžepaj, da bi četiri minute kasnije nadu Jadranu svojim golom donio Antonio Pecotić.  No smokviška nada nije dugo trajala , jer je u 41.minuti Marko Utovac povisio na 3:1… Konačnih , jer u drugom dijelu golova nije bilo…

U ostalim utakmicama 1.kola Neretva je bila uvjerljiva  u Čilipima kod Konavljanina , Slaven je na Grudi pobijedio Maestral,  a Croatia bila bolja od ONK-a u Metkoviću.

Rezultati 1. Kola:   Potomje:  Grk - Jadran 1929 3:1 , Žrnovo: Žrnovo - Orebić 1:2,  Lastovo: Omladinac - Hajduk 1932. (odgođeno),   Gruda: Slaven - Maestral 2:1, Čilipi: Konavljanin – Neretva 1:4,  Metković: ONK Metković – Croatia 0:2, srijeda, 13. rujna,  Komin: Gusar – Župa dubrovačka.

Fotografija Naslovnice : Sa utakmice Žrnovo – Orebić … Pero Martinović  i Mario Badžek  u duelu

FOTO: N.Kosović

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7458063