OREBIĆU OREBIĆ Orebić trading i djeca Orebića u obje kategorije pobjednici! Stanišiću, Badžeku i Jurjeviću pojedinačne nagrade

Kategorija: Mali nogomet Kreirano: 07 Siječanj 2019 Objavljeno: 07 Siječanj 2019
Napisao/la Hrvoje Kapiteli

OREBIĆ - Završni dan tradicionalnog malonogometnog turnira Orebić 2019. započeo je prvom polufinalnom utakmicom Orebić trading- Taxi Tabo. Iako konačni rezultat od 6:2 govori o laganoj pobjedi Orebić tradinga, utakmica je bila sve samo ne lagana. 

Nakon početnog vodstva od 2:0 za Orebić trading,golovima prekaljenog strijelca Marija Ivankovića, ekipa Taxi Tabo se vratila u utakmicu s pogocima Nikole Čepa i Jura Kordića. Ipak iskustvo je presudilo i konačni rezultat je otišao na stranu Orebić tradinga golovima Marija Bađeka(2) , ponovno Ivanković i jednim autogolom.

Drugo polufinale između Tippin i CB Joja završilo je rezultatom 1:1 golovima  Kordića (TIPPIN) i Ivandića(CB JOJA). Ipak više sreće ovog puta je imala momčad Tippina i na ruletu sedmeraca prošla u finale.

Nakon toga je uslijedio dječji dio turnira i dvije utakmice finala u dvije konkurencije U-10 i U-12.

U finalu do 10 godina sastali su se momčadi  Orebić1 i Sveti Antun. U odličnoj utakmici, Orebić 1 je poveo 2:0 pogocima Bartula Salacana i Tonija Tomašića.  Do kraja je Sveti Antun uspio samo smanjiti i pehar pobjednika je pripao ekipi Orebić1. Nako toga došli su na red djeca do 12 godina i finale između Orebić 1 i Ferijalosa. Iznimno dinamična utakmica s puno prilika s obe strane riješena je pogotkom Andreja Vekića.

Iza djece došao je trenutak da se odluči konačni plasman seniorskog turnira. U iznimno uzbudljivoj ludoj utakmici CB Joja je poveo 3:0 , a Jure Kordić s jednim i neuništivi Alen Stanišić s 2 gola vraćaju svoju momčad u igru. Nakon toga s dva brza gola  CB Joja odlazi na 5:3 i malo tko je vjerovao da 3. mjesto neće poći u Trpanj. Međutim, prvo je Lovro Tolj uz obilatu pomoć vratara CB Joja smanjio na 5:4, da bi se nekoliko  minuta nakon toga ponovno ukazao Alen Stanišić i poravnao rezultat na 5:5 i svima prisutnima pokazao da je kao vino- što stariji to bolji. Do kraja je momčad Taxi Taba uspjela doći i do ukupnog preokreta i golom Frankovića doći do 3. mjesta rezultatom 6:5.

Konačno na red je došlo i veliko finale između Tippina i  Orebić tradinga. Nevjerojatnu upornost i karakter su pokazali momci iz Orebić tradinga, gubili su tri puta i tri puta se vraćali

 Poveo je Tippin i to 2:0 golovima Blaga Rosa i Anta Kordića. Na 2:2 vraćaju stvari na početak Dario Mrgudić i Mario Ivanković. Ponovno vodstvo Tippinu vraća Ivan Kordić, a poništava ga Mario Bađek.  Treće vodstvo svojoj momčadi donosi ponovno Blago Roso,  da bi sedmerce je svojoj momčadi  golom osigurao Ivanković.

Više sreće,ali i znanja ovog su puta imali momci Orebić tradinga te na sedmercima osvojili Orebić 2019.

Uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i pehara.

Na kraju je proglašen i najbolji strijelac,ali ni taj segment ovog turnira nije mogao proći bez drame. Naime, sa 12. golova na vrhu su bili Mario Bađek (Orebić trading) i Luka Koludrović (CB Joja). Međutim pokal je pripao Bađeku zbog ukupno boljeg plasmana njegove  momčadi.

Nogometni entuzijast Zdravko Dužević CAKA je u osobnom aranžmanu dodijelio nagrade za najboljeg igrača i golmana. Najbolji igrač je bio čudesni Alen Stanišić,a najbolji golman Dominik Jurjević.

Ovom prilikom bi se zahvalili Općini Orebić, bez koje bi organizacija ovog turnira bila na granici mogućeg, Pekari Antunović kao zlatnom sponzoru,ali i ostalim brojnim donatorima za lutriju.

Zahvaljujemo  se svim ekipama koje su sudjelovale, svim posjetiteljima i medijskim partnerima.

Tekst napisao  Hrvoje Kapiteli 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8170285