FINALE SIMBOLIČNO - PRIOPĆENJE SLUŽBENO Dvaju klubova - MNK Sveti Antun Korčula i NK Faraon Trpanj

Kategorija: Mali nogomet Kreirano: 07 Siječanj 2019 Objavljeno: 07 Siječanj 2019
Napisao/la Administrator

Sinoć je na Igralištu pod  Balunom u Korčuli simbolično odigrana  Finalna utakmica Malonogometnog turnira 'Orebić 2019', između ekipa MNK Sveti Antun i NK Faraon, u znak protesta protiv organizatora turnira.

Naime, obje ekipe su poslije odigranih utakmica po grupama (čak i po riječima organizatora) trebale igrati u polufinalu turnira računajući zatvoreni krug u grupi, koji čine prve tri ekipe s istim brojem bodova (6).

Tendencioznom, nesportskom i nelogičnomodlukom tzv. komisije, koja je dugo vijećala, odlučeno je da će se računati i rezultati četvrto plasiranih u grupi.  

Smiješno je što su odluku o prolasku u polufinale odlučile ekipe koje su imale 0 bodova i gol razliku (-50) i (-21), što je vjerojatno presedan u turnirskim natjecanjima.

Zbog svega navedenog, obje ekipe nesuđenog polufinala odlučile su kako više neće sudjelovati na turniru u Orebiću, iako su dugogodišnji sudionici i osvajači turnira. Time su se pridružili još nekim ekipama s područja otoka Korčule koje su već prije donijele odluku o nesudjelovanju, npr. Kocka.

Bilo je logično da MNK Sveti Antun povuče i dječju ekipu iz finala, ali nisu to učinili isključivo zbog djece koja nisu kriva za poteze odraslih.

Nije nam namjera ovom objavom kritizirati, prozivati ili dalje polemizirati, već upozoriti na uvođenje reda, sa željom da bude što više kvalitetnih malonogometnih turnira s dobrom organizacijom i većim brojem ekipa.

 

Sportski pozdrav!

MNK SVETI ANTUN- Korčula                                                    

NK FARAON - Trpanj                                           

 

Fotografija  Naslovnice. Sudionici sinoćnjeg simboličnog Finala 'MNT Orenić 2019' odigranog u Korčuli na Igralištu Pod Balonom  

Foto: NK Faroan/MNK Sv.Antun 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8170233