FORZA FERIJALOS Malonogometno 'novorođenče' u devetoj godini starosti!

Kategorija: Mali nogomet Kreirano: 07 Veljača 2018 Objavljeno: 07 Veljača 2018
Napisao/la Nenad Kosović

 KORČULA - Znamo ih već duže vrijeme kao mladu družinu malonogometnih entuzijasta, zadnjih godina redovitih i  često uspješnih sudionika malonogometnih turnira na našem području. Dolaze iz istočnog dijela grada Korčule, iz Svetog Antuna odakle je i  istoimeni malonogometni klub i prvi im sportskih susjed…

Dakako oni su 'Ferijalos', u zadnje vrijeme malonogometno itekako respektabilna momčad koju ćemo od sada voditi uz onaj dodatak 'MNK'.  Nakon onih sa istim dodatkom 'Korčula', 'Sveti Antun' i 'Žrnovo' četvrti  su službeno registrirani malonogometni klub u gradu Korčuli.

E pa da ih i prvi put kao pravi registrirani klub i malo predstavimo…

Pomogao nam je u pri tome Toni Borovina, jedan od stažem najiskusnijih 'ferijalosa' i budući  'stručni' u klubu ...

'Bilo je to 13.prosinca 2009.g. Pod Balonom na Božićnom turniru 'Škatula fulmini ' kda smo se prvi put okupili pod tim imenom . Od tada pa do danas 'manje-više najaktivniji kostur kluba'  čine još Jadran i Ivan Curać, Ivan Radojković 'Sipa', Nikola Šale i još mnogi drugi ali oni su nekako od samih početaka bili naša logistika u svemu. Brojni su naravno igrači igrali ili i još  igraju od našeg prvog okupljanja .U devetoj godini postojanja odlučili smo se registrirati kao udruga, a Osnivačka skupština održana je 19.siječnja 2018.g. Za prvog predsjednika kluba izabran je Antun Borovina, za dopredsjednika Zvonimir  Čenan, dok je tajnik Teo Borovina' kaže nam Toni  koji upravo pohađa seminare za  trenersku licencu za što je vezano i skoro podizanje kluba u onom stručnom dijelu.  

 'Za sad imamo dvije selekcije seniora, prvu i drugu mladu momčad, a od rujna namjeravamo krenuti u rad sa djecom sa mlađim selekcijama. Što se treninga tiče to je za sada tek prigodno...Okupljanje i treniranje i pripremna utakmica prije nekog turnira'  dodaje Borovina.

 Usprkos onom 'prigodno' zadnjih godina 'ferijalosi' su  postigli jako dobre rezultate na turnirima. Pamtimo njihovo 1.mjesto na turniru u 'Lumbardi ' 2016.g., iste godine i plasman u finale 'Škatule fulmini' , pa još jedno finale u Račišću i jedna 'bronca' u Lumbardi. Bili su i u finalu Humanitarnog MNT 'Za Balda' kojeg su i bili organizatori. Na zadnjoj 'Škatuli 2017' imali su dvije momčadi, s jednom ušli su među osam...

Sa prvim susjedima kaže, nam Toni, malonogometašima Svetog Antuna odnosi su super , često zaigraju zajedno, zajedno se druže...

'Rivalitet naravno postoji, ali zdravi i to onaj sportski na službenim turnirskim utakmicama'

Od prvog dana 'ferijalosima' je dom asfalt Igrališta 'Ferijalni'. Dobili su naravno i ime po tom legendarnom i brojnim generacijama malonogometaša grada Korčule i okolice, a usprkos njegovim nedostacima uvijek milog i dragog igrališta. Uz onaj legendarno Igralište 'Park' mjesto je to gdje se godinama ispisivala povijest malog nogometa u Korčuli.  

'Kamp nekadašnjeg Ferijalnog saveza  čiji je vlasnik Grad Slavonski Brod odnedavno se  renovira. Lijepo je da se konačno to uredi, no Ugovor sa Gradom Korčulom o korištenju samog Igrališta je istekao, bojim se da bi ga svi mi  'malonogometni ovisnici' i djeca sa ovog područja mogli izgubiti mogućnost da se tamo igraju i  treniraju. A to je podsjećamo jedino igralište za male sportove u Korčuli' .   

Korčulanski 'ferijalosi' službeno postoje dakle tek od početka prošlog tjedna točnije, od 29.siječnja 2018.g. kada su i službeno upisani u Registar udruga  'Lijepe naše'.  Dobili su tako i zasluženo mjesto u rubrici  'Klubovi'' našeg Sportskog portala.

Ciljeve nove udruge , odnosno kluba  nije bilo potreba pitati...   Kada je u pitanju sport 'mali balun'  je svima njima glavni u glavi,  opsesija koja će, znajući ih, uz njihovu krilaticu  'Forza Ferijalos' sigurni smo - dugo trajati  ...!

 

Fotografija Naslovnice i u Galeriji slika: Zajednički snimak prve momčadi i mlade momčadi  MNK 'Ferijalos' na 'Škatuli fulmini 2017' 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7885725