Završene 12. Igre otoka na Guadeloupeu

Kategorija: Guadeloupe 2008. Kreirano: 31 Svibanj 2008 Objavljeno: 27 Travanj 2010

 

Pobjednik Igara je Sardinija , Korčuli  petnaesto mjesto 

Završnom ceremonijom, dodjelom pehara i spektakularnim vatrometom u subotu kasno u noći završene su 12.Igre otoka svijeta na Guadeloupeu. Ceremonija zatvaranja održana je na stadionu „Olimpique regional“ u Les Abimesu, na kojoj su uz mlade sportaše Mallorce, Elbe, Corfua, Wighta, Mayotte, Jersey, Cipra, Azora, Korzike, Martiniquea, Sardinije, Kanarskih otoka, Madeire, Sicilije i Guadeloupea sudjelovali i sportaši otoka Korčule. Nakon što su  Predsjednika Organizacijskog odbora Cloude Thiboult i  Predsjednik Departmana Guadeloupea Victorin Lurel pozdravili i zahvalili svim sportašima i sudionicima, Predsjednik organizacije COJI-a  Pierre Santoni  zatvorio je ovogodišnje Igre,  po ocjeni mnogih sudionika, do sada najbolje organizirane, a  koje su domaćina koštale oko četiri milijuna eura! Ove godine na njima je sudjelovalo oko  1280 mladih sportaša koji su se natjecali u petnaest sportova. Ukupni pobjednici su sportaši Sardinije sa 110 osvojenih bodova, drugi su prošlogodišnji pobjednici Kanarski otoci sa 105, a treća je Madeira  -  najveće iznenađenje sa 88 bodova, koja je domaćinu Guadeloupeu za tri boda otela treće mjesto. Prije spektakularnog vatrometa koji je označio završetak ove velike sportske manifestacije predstavnici Guadeloupea predali su zastavu COJI-a izaslanstvu talijanskog otoka Elbe koji će krajem svibnja 2009.g. biti domaćin 13.Svjetskih otočkih igara.

     Naši su u konačnom redoslijedu petnaesti sa devet osvojenih bodova, za što im je od strane organizatora dodijeljen lijepi pehar. Zadnjeg dana Igara u Basse Terreu nastupili su još naši stolnotenisači  u pojedinačnoj konkurenciji ali nitko od njih nije prošao svoju skupinu. Nastupio je i naš skakač u vis  Ante Padovan  skočio je 178 cm, osam centimetara više nego na Korzici, što mu je bilo dovoljno za osmo mjesto.

   Danas u nedjelju svi se okupljamo ovdje u Gossieru u Hotelu Creole Beach, gdje ćemo  noćiti i boraviti do nedjelje poslijepodne kada odlazimo do petnaestak minuta udaljenog  aerodroma u Point a Pietru. Nismo jedini koji zbog prebukiranih letova moramo čekati do nedjelju, s nama će zajedno preko Atlantika i sportaši sa Sicilije i engleskog Wighta. U nedjelju navečer Air Franceom prelijećemo Atlantik, a nakon noćenja  i jednodnevnog boravka u Parizu  avionom Croatia Airlinesa letimo za Zagreb  i Dubrovnik, te potom u noći sa utorka na srijedu autobusom stižemo na Korčulu.   

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724558