Neno Šeparović - srebrnog Nikolu nasljeđuje zlatni Luka !

Kategorija: Azorsko otočje 2010. Kreirano: 08 Lipanj 2010 Objavljeno: 08 Lipanj 2010

 

BLATO - Ako je sjajni skakač u vis Nikola Damjanović najuspješniji sportaš otoka Korčule na dosadašnjih pet sudjelovanja našeg škoja na Igrama otoka svijeta, onda njegov trener prof.Nenad Šeparović svakako zaslužuje da bude proglašen - najboljim trenerom ! Jer Neno sa svojih dosadašnjih pet nastupa u ulozi voditelja atletske ekipe, nije samo jedna od ikona korčulanskog sudjelovanja na ovoj sportskoj manifestaciji i '' dobri duh '' naše selekcije, već je gotovo na svakim Igrama sa svojim pulenima imao zapažene nastupe i rezultate. Prošlogodišnja Nikolina bronca ove je godine podebljana još sjajnijom medaljom, u čemu svog itekako velikog udjela imao i blajski ''meštar od sporta''...

 

''Onda '' Zenso'' je li ti srce na mistu '' pitali smo ga čakulajući s njim u Lisabonu znajući koliko je zajedno sa Nikolom trebalo uložiti truda da se obrani prošlogodišnja otočka medalja...

''Kako i ne bi ''- započeo je Neno dok je jednim uhom bio na mobitelu osluškujući vijesti o Zmajevoj utakmici u Gabrilima . « Znao sam da Nikolina medalja iz Mallorce nije bila slučajnost, da se unatoč nikakvim uvjetima možemo suprotstaviti mladim skakačima sa najjačih svjetskih otoka . Moram priznati da su mi ''pala krila'' kada sam dan-dva prije starta natjecanja slučajno došao do dotadašnjih najboljih rezultata Nikolinih protivnika - 206 cm predstavnika Sicilije koje je kasnije u Ponta Delagi i potvrdio zlatom izgledali su mi tada dalji - od svemira... Skeptičnost je bila još i veća kada Nikola na treningu dan prije službenog natjecanja nije mogao preskočiti za njege uobičajene visine. No zato je jednostavno eksplodirao baš kada je trebalo - na samom natjecanju , pokazao je koliko je bio dobro pripremljen i fizički i mentalno. Skočiti 8 cm više od svog osobnog rekorda i 15 više od prošlogodišnjeg brončanog skoka na ovakvom natjecanju zaista mogu sportaši koji su s mentalno snažni'' tvrdi Neno.

 Dokaz koliko je vjerovao u dobar Nikolin rezultat je i nemalo ulaganje i nabavku posebne skakačke obuće koje su Nikoli uz dosta problema, pripadajućim čepovima kompletirane tek pred sam polazak na Azorsko otočje.

 - No svaka se uložena kuna u njih ispatila - dodaje Šeparović.

Nažalost shodno pravilima Igara , Damjanović više nema pravo nastupa, no Neno i Nikola nastavljaju zajednički rad u okviru SŠK Škoja i nastupima na školskim atletskim natjecanjima.

Na pitanje kako ocjenjuje nastup ostatka atletske ekipe Neno kaže kako su atletičarke Anamarija Padovan i Darija Franulović postigle rezultate koji se očekivao , u skladu s njihovim mogućnostima i uvjetima rada , a isto važi i za drugog skakača u vis Tomu Čurkovića .

 - U trkačkim disciplinama puno je teže napredovati bez tartan staze, u tehničkim disciplinama to je ipak lakše, dade se ipak improvizirati. A što reći za odlično peto mjesto Luke Sardelića u bacanju kugle koje nam svima nama daje novi motiv za dodatni rad . S njim je prva počela raditi moja supruga Gordana, a ja nastavio. Nedavno smo u Blatu napravili i improvizirani krug za bacanje kugle. Momak je također član SŠK ''Škoj '' ima 14 i pol godina, u Ponta Delgadi bio je jedan od najmlađih , ima pravo na još dva nastupa na Igrama . Uz masu od svojih 107 kg ima i druge za tu disciplinu potrebne fizičke predispozicije i za sada, što je zapravo i najvažnije - volju za rad na treninzima i napredovanje , čak i u drugim disciplinama, pa uskoro idemo u nabavku i atletskog koplja ! U Blatu će se tako prvi put krenuti rad i s ovom tehničkom disciplinom Nastavi li kao do sada - siguran sam , Luka će na Igrama otoka svijeta osvojiti medalju , tvrdim čak i - zlatnu !

- Zenso - hvala - pozlatile ti se riči - ako ne sljedeće onda one godinu iza nje ....

Na zaslonu njegova mobitela pojavilo se zatim Gabrile - Zmaj 0:2 . Uz veliko veselje Zenso je odmah navukao kockasti dres sa grbom Zmaja , a priču o blajskim atletičarima uz osmijeh od uha do uha zamijenila je jednako strasna o blajskim crvenim zmajevima, o kojima će se, tvrdi Neno - kao i o Luki - tek čuti....

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8799322