AUSTRIA OPEN 2018 Dinku Šegedinu povijesno zlato na G1 turnirima !

Kategorija: Taekwondo Kreirano: 31 Svibanj 2018 Objavljeno: 31 Svibanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

INSBRUCK -  Dinko Šegedin stigao je do svoje prve povijesne zlatne medalje na jednom turniru G1 kategorije ! Na prošlog vikenda održanom WT G1 turniru Austria Open  u  Insbrucku u  kategoriji do  87 kilograma  Dinko je osvojio zlato  pobijedivši u finalu  hrvatskog natjecatelja  Ivana Šapinu iz zagrebačkog Osvita (10:9) kojem je tako pripalosrebro.

Kao treći nositelj na putu do finala  bio bolji od dvojice Talijana,  Daniela Abbafatia  (13:2) potom  i kasnije brončanog Luigia Traversae (28:10)  koji je u prethodno pobijedio drugog nositelja Amerikanca Christina Suha. Brončanu medalju osvojio je i Nizozemac  Bryan Zonderop . Prvim mjestom i zlatnom medaljomi  u Insbrucku Dinko je osvoji novih 10 bodova za svjetski i olimpijski renking .

Trener  Ante Šegedin  pored  Dinka na najjači austrijski taekwondo turnir  vodio je još četvero natjecatelja iz TKD 'Forteca'.

Seniorka  Irena Šegedin i  kadet Gabrijel  Ikanović  poraženi su u borbama  za medalje.  Junior Karlo Šegedin poražen je u 2.kolu , dok je Hrvoje Pažin  poražen u 1.kolu u borbi na zlatni bod.

 Na ovogodišnjem  Austria Openu nastupilo je  963 natjecatelja iz 24 zemlje.

Nakon sjajnog rezultata u Insbrucku Dinko Šegedin već od sutra (petak)  nastupa na još jednom vrlo jakom turniru . Riječ je o prvom ovogodišnjem  Grand Prix  turniru ''Roma  2018'  u Italiji, turniru olimpijskih   kategorija , jednom od onih na kojem se skupljaju iznimno vrijedni bodovi  za što bolji olimpijski renking , odnosno za plasman na  Olimpijske igre u 'Tokio 2020'..

 U glavni grad Italije  istim su ciljem  otputovali  brojni svjetskieuropski i ponajbolji  hrvatski  taekwondo  natjecatelji.  Dinko nastupa u  kategoriji  iznad  80 kilograma, a  u istoj kategoriji nastupiti će i drugi hrvatski predstavnik Vedran Golec.

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8621318