SUSRET UZ ĆAKULU Sa Predsjednikom Taekwondo saveza Hrvatske Antom Nobilom

Kategorija: Taekwondo Kreirano: 01 Svibanj 2018 Objavljeno: 01 Svibanj 2018
Napisao/la Niko Perić

LUMBARDA - Ovih dana produženog vikenda uz Međunarodni praznik rada u Korčuli i rodnoj Lumbardi boravi poznati hrvatski odvjetnik Anto Nobilo. Poznat je i kao jugoslavenski majstor taekwondoa te predsjednik Hrvatskog Taekwondo Saveza.

Korčulani ga poznaju i oslovljavaju sa Toni. U mladosti je pjevao, igrao picigin u Lumbardi, 1975.godine s Markom Mujanom osnovao prvi taekwondo klub u Korčuli.

'Došao sam sa suprugom na produženi vikend, otvorit i prozračit kuću u Lumbardi, opustit se i uživati'  priča Toni. Tajanstveno ali šaljivo nastavlja...

'Izgubili smo cijeli dan čisteći kuću. Neke su beštije provalile i htjele uništit dio imovine, pobjegli su, a znam tko su…'

'Zašto niste potražili odvjetnika i tužili ih, postavljamo mu šaljivo pitanje.

'Bili su miševi. Ušli kroz ventilacijski odvod, tako smo supruga i ja jedan dan produženog vikenda iskoristili  bacati kutije,čistiti,i sada s guštom ispod kuće gledam palme,lipo čisto more,nažalost i prazan prostor donedavnog priveza hidroaviona. Kumovao sam toj vezi,puno je značila,a malo trajala. Bez obzira gdje živio,Lumbarda je u srcu,djeca mi govore i osjećaju vezu s otokom, rado dolaze. Znam da su ljudi sve komotniji,ali avioni su spas za otok. Iz Zagreba do Splita manje od sat vremena,zatim hidroavionom do ispred moje kuće za 25 minuta. Za sat i po vremena bih došao u Lumbardu. U Zagrebu doručkovao,u Lumbardi se prije ručka okupao,ručao,kava,kupanje i večera u Zagrebu. Nadajmo se Pelješkom mostu,tako bi automobilom došao na Korčulu za 4 sata'

Razgovoru se pridružio Ante Šegedin,vpredsjednik i trener Taekwondo kluba „Forteca“ iz Korčule. Počeo trenirati još 1979. godine kao osnovnoškolac, a kao trener intenzivno je aktivan od 1998. u vlastitom klubu na Korčuli gdje odgaja uspješne sportaše (20 titula državnih prvaka,12 medalja na raznim europskim smotrama- prvenstvima, bronca na Svjetskom prvenstvu,5. mjesto na Olimpijskim igrama).

'Ove godine slavimo50 godina taekwondoa u Hrvatskoj'kaže predsjednik Hrvatskog Taekwondo Saveza Anto Toni Nobilo, uz njegovih 50 godina bavljenja,podatkom da je taekwondo iza nogometa najmasovniji sport.

Toni je 10 puta osvojio naslov prvaka Jugoslavije u teškoj kategoriji. Na prvom Europskom prvenstvu u Stuttgartu osvojio je zlato, a na prvom Svjetskom prvenstvu u Montrealu srebro. Nositelj je crnog pojasa 8. dan. Kao selektor je ponosan na brojne europske i svjetske prvake.

Tekst i foto : Niko Perić 

 

Taekwondo prijatelji  - Ante Nobilo i  Ante Šegedin 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9012013