U NAŠEM KRAJU A NA TJEDNA KRETANJA KRAJU Vela Strka i Ston Marathon

Kategorija: Sportski život Kreirano: 20 Rujan 2019 Objavljeno: 20 Rujan 2019
Napisao/la Nenad Kosović

Na kraju smo  Europskog tjedna kretanja čiji je ovogodišnji slogan 'Krećite se s nama!' kojim se potiče na odabir različitih načina kretanja -  Šetnja, hodanje, biciklizam ili bilo koji drugi način kretanja  imaju itekako pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Biciklisti recimo u prosjeku žive dvije godine dulje od ljudi koji ne voze bicikl, a 25 minuta žustrog hoda svaki dan produljuje život za sedam godina.

Hodanje na kratkim relacijama (npr. do pet kilometara) osigurava nam 30 minuta vježbanja dnevno, što je pak u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Ako po tom pitanju niste još ništa poduzeli u proteklih pet dana, za kraj ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja na našem vam se području nude i  dva značajna  sportska natjecanja. I to na njegovom krajnjem zapadu  i  krajnjem istoku... Na Korčuli u Veloj Luci i na Pelješcu  u Stonu u kojima će glavnu ulogu imati  trkači i biciklisti. 

Peta po redu velolučka 'Vela strka 'počinje sutra u subotu poslijepodne, a u nedjelju ujutro  12.po redu  'Ston Marathon' .

Želite li se kretati i jedno i drugo natjecanje nude vam različiti dijapazon trka . Od dječjih , preko kraćih uličnih utrka pa sve do onih pravih 42 ' i kusur' kilometara maratona ili više desetaka kilometara uge i biciklističke MTB utrke . Za svakog po želji ponešto - od dječjeg do veteranskog uzrasta u kojem će do izražaja doći vaše kretanje ...A to je ono najvažnije !  Vremena za prijavu još imate , jer i za jedno i  za drugo natjecanje rok prijave traje sve d nekolikoo sati prije starta.

Uostalom nitko vam ne brani da  službene natjecatelje pratite na svoj način – trčanjem - hodajući ili šetnjom i da tako , i vi  - kretanjem  obilježite zadnje dane  ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja.

I naravno kontinuirano nastavite do slijedećeg Europskog tjedna kretanja !

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8792825