Osnovne škole

ČETIRI PUTA ZAREDOM PONOSE SE SREBROM Plivačice OŠ 'Petra Kanavelića' opet državne viceprvakinje!

Kategorija: Osnovne škole Kreirano: 30 Siječanj 2019 Objavljeno: 30 Siječanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

RIJEKA  - Zadnjih šest-sedam godina plivačice Osnovne škole 'Petra Kanavelića' iz Korčule redovno se sa Državnih školskih prvenstava vraćaju okićene medaljama!

 Tako je bilo i ove godine , 'Kanavelićke' su opet bile na postolju.  Četvrtu godinu zaredom su 'srebrne', viceprvakinje Hrvatske, uz napomenu da su prije toga još dva puta zaredom bile brončane!   Uz važnu napomenu da je ove godine nastupio puno veći broj plivačkih ekipa i momčadi nego prethodnih godina.

'Naravno da smo zadovoljne, opet smo obranile srebro ! Prvoplasirana ekipa pobjegla nam je 22 boda, možda smo mogle i do zlata da nismo bile oslabljene, jer nam je zbog bolesti jedne članice morala uskočiti rezervna plivačica. Konkurencija je bila jača nego prošlih godina, pošto je Savez dozvolio da u završnici Državnog prvenstva mogu nastupiti po dvije školske ekipe iz Zagreba, Splita i Osijeka'. Tako je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji nastupilo po 19 osnovnih škola 'javila nam je mentorica Adriana Barčić dodajući da je zadovoljstvo još i veće jer  sadašnjoj plivačkoj  ekipi samo je jedna 'osmašica'… 'Slijedeće godine na raspolaganju ćemo imati manje-više jednako jako, možda i jaču plivačku ekipu' dodala je prof.Barčić.

Srebro na Državnom prvenstvu osvojile su slijedeće plivačice:

Ena Šestanović, Franka Brkić, Ana Farac, Ana Franić, Tina Sardelić, Karla Fabris, Paula Blitvić, Marta Bakarić, Laura Milina i voditeljica  prof.Adriana Barčić

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji od 19 škola osvojila je inače  školska plivačka ekipa 'OŠ'Kantrida' Rijeka (329 bodova),  druga je OŠ.'P.Kanavelić 'Korčula  (307), a  3.mjesto pripalo je plivačicama OŠ'Spinut' Split (302)

Pobjednici u muškoj kategoriji su plivači  OŠ 'Tituša Brezovečkog' Zagreb (321),  druga je  OŠ 'Izidora Kršnjavog' Zagreb (283) , treća je OŠ 'Kantrida' Rijeka (263). 

 

Foto Naslovnice: HŠSS

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8589889