Športskih novitadi ima i u Dječjem vrtiću Korčula...

Kategorija: Dječji vrtići Kreirano: 05 Svibanj 2010 Objavljeno: 05 Svibanj 2010

KORČULA - Jedan smo od rijetkih vrtića koji od 1998. godine provodi Športski program kojeg je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Projekt “Šport za sva vremena “ kao jedna drugačija priredba je objavljen u Školskim novinama a provodimo ga svake godine upoznavajući roditelje i druge s našim promicanjem športa od najmanjih nogu. U svezi sa tom aktivnošću u Dubrovniku je  održana i športska radionica za odgojitelje. Dođete li u naš vrtić nemojte se iznenaditi ako sretnete djecu, bez obzira na uzrast, kako jurišaju hodnicima, kako se u športskoj dvorani ili u potkrovlju, na svježem zraku, igraju loptama, natječu u trčanju, puzanju, prenošenju loptica, preskakanju, provlačenju, penjanju i slično. Djeca posebno vole i ples, koji je također šport, pokretne igre i vježbe oblikovanja uz priču i glazbu. Naravno pod  plesom podrazumijevamo njegovanje elemenata tradicionalnog folklora i kulture otoka Korčule (moreška, stari bali, linđo, kumpanija), koji su nepresušno izvorište za dječje imitacijske aktivnosti, a koji kod djece razvijaju osjećaj pripadnosti i kvalitetan odnos prema društvenom i prirodnom okruženju. Djecu od malih nogu osposobljavamo da budu aktivni sudionici u športskom, ali i kulturnom i društvenom životu našeg grada, a što doprinosi boljem i veselijem odrastanju. U interakciji mi – djeca – roditelj – društvena sredina ostvarujemo zajedništvo i svi zadovoljavamo potrebu za zabavom.

Nije potrebno naglasiti koliko su  tjelesne aktivnosti - igre važni čimbenici u održavanju psihofizičke ravnoteže djece, a ujedno i izvor njihove životne radosti.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8608119