NAKON POZNANJA IMA NOVIH SAZNANJA Četverac 'bez' sa Ivanom i Josipom nastavlja borbu za put u Tokio

Kategorija: Veslanje Kreirano: 28 Lipanj 2019 Objavljeno: 28 Lipanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

Prošlog tjedna održan je Svjetski veslački kup u poljskom Poznanju, na kojem je nastupilo i nekoliko posada iz hrvatske nacionalne ekipe. Među njima  u ženskom četvercu 'bez'  veslale su i naše dvije Velolučanke Josipa i Ivana Jurković, članice zagrebačke  'Trešnjevke'.

 Izborniku Veslačke reprezentacije  Hrvatske Darku Mikšiću ovo iznimno  jako međunarodno natjecanje poslužilo je da vidi  'gdje su' neke od posada koje hvataju normu za Tokio 2020. Nakon ovog natjecanja izbornik je donio i i neke odluke,  nije bio zadovoljan muškim četvercem te  je isti rasformiran...

Sa ženskim četvercem 'bez' u kojem su uz sestre Jurković još  Bruna Milinović i Marcela Milošević, situacija je ipak puno bolja. Djevojke su nedavno bile osme na EP-u u Luzernu, a na u Poznanju zbog 'peha' nisu završile B Finale.

'Ženski četverac je u redu, cure su pokazale da su konkurentne. Imale su nesreću da im je otpala peraja kobilice na zagrijavanju uoči 'B' Finala, inače bi dobro odveslale. Idu dalje po svome programu, a uz njih ide i dvojac 'bez' , sestre Žana i Izabela Krakić, one su potpora ako se netko ozlijedi. Tih šest cura držimo kao cjelinu kako bismo imali više kombinacija ako nešto krene po zlu. Cure napreduju i sad kada imaju manje obveza sa ispitima, ima još nade da se poprave ' rekao je  MIkšić za 'Sportske Novosti' i dodao:

'Zadovoljan sam jer su stalno bile u utrci, nije bilo jednostavno pobijediti u repesažu u Poznanu. Kada gledate imena konkurencije, tu je puno žena koje su osvajale medalje na svjetskim prvenstvima i već su niz godina u vrhu veslanja. Cure su zasad ugodno iznenađenje, ali još se moraju popraviti kako bi mogle imati realne šanse da uzmu olimpijsku normu krajem kolovoza..

 
.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702884