ELITA SA NERETVE ŽELI SKINUTI GALIJOTE U subotu 2.Regata Kneža – Korčula

Kategorija: Veslanje Kreirano: 24 Lipanj 2015 Objavljeno: 24 Lipanj 2015
Napisao/la Emil Brčić

ŽRNOVO – U subotu starta 2. regata lađa Kneža – Korčula. Ove će se godine na regati natjecati zaista 'elita' Maratona lađa. Većina posada je na cijelogodišnjim treninzima i pripremama pod vodstvom profesionalnih trenera. Posade su toliko uvježbane da je ishod regate velika enigma.

Do sada od prijavljenih posada na regatu dolaze: petogodišnji šampioni Maratona na Neretvi Gusar iz Komina koji  dolazi sa dvije posade. Prošlogodišnji pobjednici  istog Maratona  Crni put  također sa dvije posade. Tu su i posada Stabline, Jerkovca, Krvavca, veterana IV. Gardijske brigade, iz Zagreba Crnostrik radnički sin, Bjelovarci te posada iz Vrgorca...

Očekujemo 15 posada te unatoč vrhunskoj pripremljenosti Žrnovskih galijota pod stručnim vodstvom mladog trenera Marija Šabijana naši će morat uložiti nadljudske napore kako bi obranili prošlogodišnji naslov.

Prilika je to da se podsjetimo da što su sve Žrnovski galijoti do sada osvojili…Dakle - dva puta treće mjesto na Maratonu lađa, dva puta srebrni na regati Klek - Neum, treći na kupu Gospe Karmelske, Treći na brzinskim utrkama - kup Slobodne Dalmacije te najdraži tofej Zlatni na prošlogodišnjoj I. Lađarskoj regati Kneža - Korčula .

A ne zaboravite  krenuli su prvi put u avanturu  2007.g..

Regata se vozi istom rutom kao i lani te očekujemo veću posjećenost jer sam projekt je i zamišljen da bude ne samo sportska već i kulturno turistička manifestacija.

 Sa startne pozicije u uvali Kneža vesla se uz obalu do grada Korčule te okretom ispred hotela Liburne do cilja na Spomeniku - Trg pomirenja.

 Ovom prilikom se zahvaljujemo pokroviteljima: Gradu Korčuli, Županiji Dubrovačko-Neretvanskoj i  TZ Grada Korčule  svim Gradskim institucijama KUD-ovima te svim sponzorima koji su prepoznali vrijednosti ove manifestacije.

 

 

 

Foto: Nenad Kosović

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8815103