GIRO DE GIRONA I BARCELONA Slijede zajednički treninzi sa Barcelonetom i Barcelonom

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 10 Rujan 2018 Objavljeno: 10 Rujan 2018
Napisao/la Nenad Kosović

LLORET DE MAR  -  CN Barcelona pobjednik je 6. po redu Međunarodnog vaterpolo turnira u Lloret de Maru. Finalnoj utakmici Barcelona je pobijedila mađarski Eger i tako obranila prošlogodišnju titulu. U borbi za 3.mjesto njemački LSN bio je bolji od srpskog Bečeja.

KPK je rekli smo već zauzeo 9.mjesto,dakle točno na sredini poretka od ukupno 18 momčadi iz 9 evropskih država koje su sudjelovali u kategoriji U-15. Bilo je to inače  prvo sudjelovanje kapekaša u na ovom turniru. U Lloret de Maru, bili su jedini predstavnici hrvatskog vaterpola u muškoj kategoriji, dok su kategoriji žena igrale vaterpolistice zagrebačke ŽVK 'Mladost' koje su na kraju bile također bile devete ali u konkurenciji 13 klubova.

Naši vaterpolo klubovi u prijašnjim godinama imali su inače dosta uspjeha. U kategoriji U-15 zagrebačka HAVK Mladost dva puta je bila pobjednik (2014.i 2015.), dubrovački Jug CO jednom (2016). Prošlogodišnji pobjednik u ovoj kategoriji bila je Barcelona, a dubrovački Jug CO je bio drugi

Kapekaški  vaterpolo 'giro' u španjolskoj provinciji Gironi  odrađen je u ukupno  šest utakmica. Pritom su ostvarene  četiri pobjede i upisana dva poraza. Na kraju rekli smo solidno 9.mjesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji… Moglo je to biti zasigurno koje mjesto biti bolje da u onoj utakmici protiv talijanske Padove kapekaši nisu ispustili visoko vodstvo (1:5) i na kraju poraženi, te umjesto drugog u skupini osvojili treće mjesto.

Naravno i zbog činjenice što su u zadnji čas ostali bez šestorice U-14 reprezntativaca koji itekako jaki dio ove U-15 momčadi.  Stoga u Kataloniju je umjesto njih  putovao dio kapekaških mlađih kadeta.

Kapekšaši  su u Lloret de Maru u tih šest utakmica postigli ukupno 39 golova . Najbolji strijleca bio je Beris Peručić sa 16 golova, slijede Marin Šegedin 7, Vinko Radovanović 6, Frano Fabris 3, Frano Filippi  2, Danijel Caktaš 2, Igor Krstulović 2 i  Nikola Žuvela 1. 

Od nedjelje se momčad trenera Emila Nikolića i Marjana Kosovića napustila Lloret de Mar i stacionirala se u 70-tak kilometra udaljenoj Barceloni.

Danas  su planirana dva zajednička treninga , vjerojatno i trening utakmica sa dva poznata kluba iz glavnog grada Katalonije. Ujutro Barelonetta, a poslijepodne Barcelona, a povratak doma je  u srijedu.

Foto Naslovnice:  Kapekaška 'ekspedicija' ispred ulaza u čuveni stadion 'Nou Camp' u Barceloni   

FOTO:KPK

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8350785