ČULINA ZA GLEDATI BILA MILINA Jugova kapekaška kapica u Đenovi - trostruka haubica !

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 10 Lipanj 2018 Objavljeno: 10 Lipanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

ĐENOVA  - 'Olympiakos na 'hrvatski pogon' , sa sjajnim MVP –om turnira Josipom  Pavićem , te bivši 'jugašima' Paulom Obradovićem i  Androm Bušljem pobijedio  je 'strašni'  Pro Recco usred  Đenove i nakon šesnaest godina pehar najbolje europske, a time  i svjetske vaterpolo momčadi odnio u grčki Pirej. Više nego - zasluženo !

Što se pak našeg Jug CO  tiče dojam je da su 'gospari' zahvaljujući čudnim sudačkim odlukama u petak ostali prikraćeni onoga  što je uspjelo klubu iz Pireja, igranja u finala i prilike da ponovno osvoje najjače klupsko vaterpolo natjecanje.

Nažalost potpuno iscijeđeni tijelom i glavom ušli su u  utakmicu, nećemo reći nevažno,  ali puno manje 'motivirajuće'  za 3.mjesto i doživjeli poraz od Barcelonete.

Svako je zlo pak uvijek i za - neko dobro …Jer bila je to prilika da trener Vjekoslav Kobeščak dade priliku i mladima, najviše je pritom dobio bek korčulanskog prezimena Marko Žuvela

Pozornost vaterpolo stručnjaka u sinoćnjoj utakmici protiv Peronea , Vrlića, Lopeza, Munarriza,  Tahulla   i ostalog društva iz Barceleonete privukao je i pak dubrovački mladić kojem smo ove sezone često znali zapljeskati dok je kao pojačanje u 1. B vaterpolo i igrao u redovima prve momčadi KPK-a . 

Osamnaestogodišnji Kristijan Čulina u Đenovi je u trećoj utakmici debitirao na Završnom turniru najboljih europskih momčadi i u toj utakmici , u stilu prekaljenog rutinera postigao - tri gola !

Za samog Kristijana , U-17 reprezenativca Hrvatske neprocjenjivo iskustvo u,  a za Kobeščaka i  najbolji HR vaterpolo klub saznanje da pored Žuvele , te vratara Tonija Jarka i Marka Ivankovića  koji su također igrali u Đenovi u svojedobno i isto tako imali uspješne kapekaške epizode u njemui maju jako dobar 'materijal '.

Naravno i na radost njegovih prvobeligaških suigrača iz redova KPK-a i navijača korčulanskog kluba.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7941259