NATASHA TROJAN Dva srebra i bronca sa vaterpolo prvenstava Španjolske FOTO

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 05 Rujan 2017 Objavljeno: 05 Rujan 2017
Napisao/la Nenad Kosović

BARCELONA – Pretprošle  zlato i srebro, prošle bronca  , a protekle vaterpolo sezone dva srebra i bronca... Lijepu kolekciju medalja sa prvenstava Španjolske u tek nekoliko godina bavljenja vaterpolom u svojoj vitrina posložila je  Natasha Trojan... 

Naše,  korčulanske  'gore listi' , o kojoj smo već u nekoliko navrata pisali,  vratarica  mlađih uzrasta  kluba  'Mediteraneo ' iz Barcelone i kćerka Korčulanina Darija Trojana, nekada odličnog vaterpoliste poniklog  u moru plivališta 'na Kapeka'.

Onoi pak najvažnije kada je ova mlada vaterpolo vratarica u pitanju je da je Natasha u sportskom smislu nastavila napredovati.  

Znamo da je  prošle godine dobila pravo i stipendiju za pohađanje Visoke škole za sportske talente Katalonije (CAR – Centar Alt Rendimento ), a ove je godine istu - obnovila.  Zaslužila je to ispunivši ona  tri podjednako važna elementa  u kriteriju koji za određuje produljenje stipendije i nastavak školovanja -  sportski rezultati i angažman u sportu,  te uspjeh i ponašanje u školi .

Uz stipendiju Natasha se sada, u svojoj drugoj godini boravka na toj poznatomi iznimno cijenjenom  športskom učilištu u Španjolskoj izborila i za dodatno bolje uvjete.  Pored stručnih  treninga sada će imati pravo na cjelodnevni boravak, dnevni odmor u domu i prehranu.

U onom baš  sportskom , natjecateljskom dijelu mala 'Trojanka' odradila  je zadnju kadetsku godinu i  to kao prva vratarka  kadetkinja toga kluba. Zajedno sa svojom ekipom  osvojila je srebrnu medalju na  Finalnom dijelu prvenstvu Španjolske  odigranom u Madridu, u konkurenciji 12 klubova . Prethodno su igrane preliminarni turniri po svim regijama Španjolske. U prvenstvu Katalonije Natashina ekipa bila  je također srebrna na turniru odigranom u gradu Terassa pokraj Barcelone.

Usporedo sa kadetskom Natasha Trojan igrala je za svoj klub i u kategoriji više . U mlađim  juniorkama ima  status pričuvne vratarice. U tom uzrastu u prvenstvu Katalonije osvojile su 4.mjesto,  a na onom jačem i puno zahtjevnijem,  prvenstvu Španjolske  iznenadile su mnoge favoritkinje i osvojivši brončanu medalju.  

U toj kategoriji , kaže nam Natasha, prvakinje su iz vaterpolo ekipe  Sabadel . Riječ je o najjačem španjolskom  ženskom  vaterpolo klubu, višestrukom prvaku i  jednom od najjačih svjetskih ženskih vaterpolo klubova . Imaju  četiri osvojene evropske titule u seniorskoj konkurenciji , a ovogodišnje kontinentalne viceprvakinje.  Usput, španjolska mlađe-juniorska reprezentacija je na zadnjem EP osvojila je zlatnu medalju.

Iako još kadetkinja Natasha je bila pozvana na pripreme te reprezentacije, među četiri izabrane vratarke,  pripremale su se zajedno sa vršnjakinjama Nizozemske  također jake ženske vaterpolo nacije. Kao najmlađa nije dobilo mjesto u postavi EP-u  , ali nema sumnje da su je tamošnji vaterpolo stručnjaci već  'markirali' kao potencijalnu reprezentativku,  da  itekako prate njen razvoj , pa  se  uskoro može očekivati da  će navući crvenu kapicu njihove mlađe-juniorske selekcije.

Ali ne prate je samo španjolski stručnjaci...Jer Natasha pored španjolskog ima i hrvatsko državljanstvo, teoretski može braniti i za neku od naših selekcija.... Možda  u ovom trenutku to nije realna opcija, ali ubuduće , tko zna … Geni i vaterpolo predispozicije oca u sebi ima , Hrvatska i Korčula su joj druga domovina, odnosno grad ljetnog boravka.

S druge strane u hrvatskom ženskom vaterpolu se ipak u zadnje vrijeme nešto 'pokrenulo' i pomaklo s mrtve točke . Za Natashine vratarske usluge koliko čujemo jako je zainteresiran i novi izbornik ženske vaterpolo reprezentacije Dragan Matutinović,  nekadašnji trener KPK-a i korčulanski zet,  zahvaljujući kojem su se u zadnje vrijemei  'barakudice' počele  'obitavati'  u ipak u nešto boljim uvjetima  ...

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7458045